Windows Phone sluit 2015 af met dramatische cijfers

Microsoft kijkt terug op een dramatisch jaar van zijn Windows Phone -afdeling. Het bedrijf heeft slechts 4,5 miljoen Lumia-smartphones verkocht in het vierde kwartaal. De grote concurrenten, Android en iOS, hebben met 400 miljoen smartphones over heel 2015 een aanzienlijk groter gedeelte van de markt in handen.

Kwartaalcijfers

Nu 2015 afgesloten is en iedereen naar het aankomende jaar kijkt, moeten bedrijven toegeven aan het publiceren van de kwartaalcijfers. Ook Microsoft heeft zijn cijfers vrijgegeven en deze vallen behoorlijk tegen. Sommige analisten spreken over een figuurlijke ‘dood’ van het mobiele platform. Met de verkoop van 4,5 miljoen Lumia-telefoons in het laatste kwartaal van 2015 is er een daling van ongeveer 50 procent geweest in vergelijking met 2014. In het laatste kwartaal van 2014 verkocht Microsoft 10,5 miljoen Lumia-telefoons.

Concurrentie

Sinds de lancering van Windows Phone in 2008 hebben Microsoft en Nokia slechts 110 miljoen toestellen verkocht. De concurrenten, Android en iOS, hebben in dezelfde periode ongeveer 4,5 miljard toestellen verkocht. Dit betekent dat het Windows-platform slechts 1,1 procent van de markt in handen heeft gehad sinds 2008. Er is amper een groei van de verkoopcijfers geweest tijdens de ontwikkeling van het besturingssysteem.

Geschiedenis Windows Phone

Windows Phone kwam destijds op de markt als een nieuwe speler in de smartphone-industrie, die toen al volledig in handen was van iOS en Android. Het leek in het begin een kans voor Microsoft en het besturingssysteem werd ook gezien als sterke concurrent. Toch heeft Microsoft het niet voor elkaar gekregen om het besturingssysteem dusdanig te ontwikkelen dat er meer telefoons werden verkocht.

Windows 10

Windows Phone
Microsoft Lumia 950 XL

De laatste versie van Windows Phone is Windows 10. Deze versie is op het moment slechts beschikbaar op een paar toestellen waaronder de Lumia 950. Recensies zijn over het algemeen niet al te lovend. De software heeft kuren en de hardware komt nog niet in de buurt van iOS- en Android-toestellen. Toch blijft Microsoft doorgaan met de ontwikkeling van Windows Phone en zijn toestellen. De geruchten zijn dat Microsoft met zijn smartphones afstapt van de naam Lumia en deze Surface gaat noemen. Met deze stap hoopt Microsoft op een frisse start voor zijn smartphone-tak.

Bron: IDC

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters