Windows Phone Store beschikt over 170.000 apps

Microsoft heeft bekendgemaakt dat de Windows Phone Store over 170.000 apps beschikt. Daarmee is het aantal apps in de store in een jaar tijd met 70.000 gegroeid.

Microsoft heeft een speciale website online gegooid waarop is te zen hoe groot het bedrijf daadwerkelijk is volgens actuele cijfers. Op de site is ook te zien dat de Windows Phone Store over 170.000 apps beschikt en dat de groei lijkt af te vlakken. In juni 2012 maakte het bedrijf namelijk nog bekend dat er 100.000 gepubliceerde apps in de winkel van Microsoft aanwezig waren en in oktober van het zelfde jaar was dat aantal gegroeid tot 140.000 stuks.

Negen maanden later is het aantal dus op 170.000 stuks uitgekomen en daarmee lijkt de groei flink af te vlakken bij de Windows Phone store. In een jaar tijd met bijna de helft aan apps. Ook staat het aantal in schril contrast met die van haar twee belangrijkste concurrenten. Zo beschikt de App Store van Apple over 900.000 apps en de Google Play Store over meer dan 1 miljoen apps. BlackBerry beschikt over 120.000 apps in haar BlackBerry World.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. DannyD -

  Dat app geneuzel ook steeds. Mensen laten zich van alles aanpraten. Gemiddeld hebben de meeste consumenten apps in de tientallen op hun tel. honderdtallen zijn al teveel, laat staan duizendtallen.

  Het idee dat je met 170.000 apps niet voldoende keuze hebt is klinkklare onzin die je overal weer terug blijft lezen.

  Of je nou in de Apple App Store, Google Play Store of de Windows Phone store zoekt..het merendeel zijn onzin apps die niemand nodig heeft of ooit met enige regelmaat zal gebruiken, als ze al ooit worden gebruikt. De belangrijkste, meestgebruikte apps, vindt je over het algemeen in alle app stores terug.

  1. Timboektoe -

   Laat ik je dan maar van je droom afhelpen. Hoe meer apps hoe meer je een app vind die je handig vind. Alsof de 170.000 apps alleen voor nederland zijn.
   Ziggo/UPC/AH bijv hebben geen wp app.
   Toch geen kleine tokos in nederland. Als wp geen marktaandeel verkrijgt zullen bedrijven steeds minder geneigd zijn een ap voor wp te ontwikkelen.

   1. Jeroen van der Gouw -

    Zelf heb ik ook een Windows phone naar volle tevredenheid, ik moet zeggen dat ik het helemaal geen probleem vind dat er maar 170.000 apps voor Windows phone zijn.

    Wat ik wel bezwaarlijk vind en dat zeg jij zelf ook dat belangrijke apps nog steeds niet voor Windows phone beschikbaar zijn zoals Ziggo app of RTLXL enz. enz.

  2. hanszw -

   @Danny, persoonlijk denk ik er ook zo over want er is altijd wel een app te vinden die je in de ene store niet hebt en in de andere wel. Als gebruiker van Android en WP gaat mijn voorkeur nog steeds naar WP, ondanks dat UPC met Horizon mijn provider is en ik bij AH mijn boodschappen haal. Beide apps gebruik ik overgens ook niet op mijn Android toestel. Als je dan zonodig een AH app op je WP toestel wilt dan is daarvoor ook in de WP store een alternatief. Over 10 jaar wordt er nog geroepen dat WP te weinig apps heeft omdat iemand dat op internet heeft gelezen.

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters