Windows Phone Store beschikt over 180.000 applicaties

De topman van Windows Phone binnen Microsoft heeft in een interview aangegeven dat diens store over 180.000 apps beschikt. De directeur verwacht voor eind 2014 de apprace met diens concurrenten ingehaald te hebben.

In een interview met CNN laat Joe Belfiore weten dat de applicatiewinkel voor Windows Phone over de 180.000 stuks is gegaan. Daarmee zijn er ‘slechts’ 10.000 apps bij gekomen in drie maanden tijd aangezien in augustus dat er nog 170.000 stuks waren. Desondanks meent Belfiore dat nagenoeg alle belangrijke apps nu aanwezig zijn in de winkel, met als laatste aanwinst Instagram voor Windows Phone. De topman gaat er dan ook vanuit dat eind 2014 consumenten en de pers niet meer het idee zullen hebben dat de Windows Phone Store nog applicaties zal missen.

Qua aantallen kan Windows Phone nog steeds niet opboksen tegen zijn twee grootste concurrenten. Desondanks merkt Belfiore op dat diens concurrenten niet altijd eerlijk zijn over het exacte aantal apps dat beschikbaar zijn in hun winkels. Op de vraag of Windows Phone is waar de topman had gehoopt te zijn drie jaar na de lancering van het platform, geeft Belfiore aan dat nu wel duidelijk is dat Windows Phone definitief het derde platform is geworden. Desondanks is de afstand tussen Windows Phone en diens twee grote concurrenten nog wel bijzonder groot en hoopt de topman dat dat gat volgend jaar een stuk kleiner is.

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters