Windows Phone wint in VS ten koste van iOS en BlackBerry

Windows Phone zit in Amerika in de lift. In een jaar tijd is het marktaandeel van het mobiele besturingssysteem van Microsoft gestegen tot 4,1 procent, voornamelijk ten koste van Apple en BlackBerry.

Dat blijkt uit cijfers van Kantar World Panel. Die heeft de marktaandelen van jaar op jaar op een rijtje gezet. Daarin is duidelijk te zien dat Android nog altijd aan een opmars bezig is, maar ook dat Windows Phone aardig aan het groeien is. Al steekt dit nog altijd schril af tegen de groeicijfers van Android.

Android is nummer één op de Amerikaanse markt, met 51,2 procent marktaandeel. Daarna komt iOS (iPhone, iPad) dat het afgelopen jaar 3,5 procent is gedaald. BlackBerry is nauwelijks nog aanwezig op de markt in de Verenigde Staten; de voormalige marktleider en pionier op smartphonegebied bezit er nog slechts 0,7 procent marktaandeel, en is inmiddels voorbijgestreefd door Windows Phone van Microsoft, dat met 4,1 procent marktaandeel een flinke groei doormaakte.

Dit zijn uitsluitend marktcijfers die betrekking hebben op de Verenigde Staten; de marktaandelen ontlopen die in Nederland overigens niet veel.

Windows Phone wint in VS ten koste van iOS en BlackBerry kantar world chart 

Bron: WP Central

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Markx1 -

   Wen jij er alvast maar aan dat het nooit iets zal worden! Windows phone is voor bejaarden, windows 8 is een flop, ze moeten gauw stoppen met die metro ui.. heb hem zelf ook uitgeschakeld, en de tablet verkoop valt ook erg tegen. Dat er wat fanatiekelingen op forums zijn die het de hemel in rpijzen en een kpn er reclame voor maakt omdat ze een berg van die dingen goedkoop hebben ingekocht enz wilt niets zeggen. Apple desktops en Chromebooks zullen meer en meer marktaandeel de komende jaren. Gingant MS zal het roer moeten omgooien.. er zit veel geld daar, heel dat windows phone heeft ms nog geen cent opgebracht.. ze pompen zoveel geld in het os en nog krijgen ze amper voet aan wal in de smartphone wereld. Hun geld kraan blijft ook niet onuitputtelijk.. Heb jaren in de it gewerk en ben met ms opgegroeid, maar persoonlijk ben ik klaar met ze.

   1. Jeroen van der Gouw -

    Jij weet het allemaal wel heel erg zeker, laten wij weer met elkaar praten als de eerste cijfers van 2013 naar buiten komen!!

   2. Markx1 -

    eerste kwartaal 2013 zal zeker redelijk zijn.. mag wel ook.. maar kom er liever over een jaartje op terug..

Social Media

Zo helpt autofill in Android Oreo je om makkelijk overal in te loggen lees verder

iOS 12 en Android 9.0 krijgen zeer innovatieve feature: omkeerbare emoji 😱 lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung Galaxy S8

‘Deze Samsung Galaxy smartphones krijgen Android 8.0 Oreo’ lees verder

Google komt binnenkort met Project Treble

Waarom je nu moet wachten met het kopen van een Android smartphone lees verder

Samsung Dual Messenger

Dit brengt Android Oreo naar de Samsung Galaxy S8 en S8 Plus lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters