'Windows Phone wordt tweede besturingssysteem na Android, boven iOS'

Windows Phone wordt het tweede besturingssysteem na Android, en boven iOS van de iPhone. In 2015 streeft Windows Phone de iPhone voorbij, zo calculeert researchfirma IHS.

Nokia Lumia 800

De nieuwe cijfers vermelden dat de iPhone zijn zilveren medaille in 2015 kwijtraakt aan Windows Phone. Dan heeft het besturingssysteem van Microsoft 16,7 procent van de markt, tgen 16,6 procent voor iOS.

Android torent nog altijd boven beide concurrerende besturingssystemen uit met dik 58 procent van de markt. Dat was eind vorig jaar nog 47 procent.

De ranglijst van producenten is het afgelopen jaar gewijzigd. Nokia, nog niet lang geleden de grootste telefoonproducent van de wereld, is in het tweede kwartaal van 2011 op de derde plaats terechtgekomen. Samsung en Apple voeren de lijst van producenten aan. Nu Windows Phone is omarmd als besturingssysteem en de Nokia Lumia 900 voor de 4G-netwerken in Amerika wordt uitgebracht, kan dat flink gaan veranderen, zo is de verwachting.

Verwacht wordt dat Nokia zo’n vijftig procent van de hele Windows Phone-markt voor zijn rekening zal nemen in 2012, en dat stijgt naar 62 procent in 2013. In 2014 vermindert het marktaandeel van Nokia in Windows Phones meer, omdat dan andere telefoonfabrikanten meer telefoons voor het platform zullen uitbrengen, aldus het researchbureau.

Bron: Recombu

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Telekoopwijzer: de vijf beste budgetsmartphones van dit voorjaar lees verder

headphone jack Samsung Galaxy S7 Edge kopen Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S7(Edge) krijgt eindelijk Android Oreo! lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters