'Windows Phone wordt tweede besturingssysteem na Android, boven iOS'

Windows Phone wordt het tweede besturingssysteem na Android, en boven iOS van de iPhone. In 2015 streeft Windows Phone de iPhone voorbij, zo calculeert researchfirma IHS.

Nokia Lumia 800

De nieuwe cijfers vermelden dat de iPhone zijn zilveren medaille in 2015 kwijtraakt aan Windows Phone. Dan heeft het besturingssysteem van Microsoft 16,7 procent van de markt, tgen 16,6 procent voor iOS.

Android torent nog altijd boven beide concurrerende besturingssystemen uit met dik 58 procent van de markt. Dat was eind vorig jaar nog 47 procent.

De ranglijst van producenten is het afgelopen jaar gewijzigd. Nokia, nog niet lang geleden de grootste telefoonproducent van de wereld, is in het tweede kwartaal van 2011 op de derde plaats terechtgekomen. Samsung en Apple voeren de lijst van producenten aan. Nu Windows Phone is omarmd als besturingssysteem en de Nokia Lumia 900 voor de 4G-netwerken in Amerika wordt uitgebracht, kan dat flink gaan veranderen, zo is de verwachting.

Verwacht wordt dat Nokia zo’n vijftig procent van de hele Windows Phone-markt voor zijn rekening zal nemen in 2012, en dat stijgt naar 62 procent in 2013. In 2014 vermindert het marktaandeel van Nokia in Windows Phones meer, omdat dan andere telefoonfabrikanten meer telefoons voor het platform zullen uitbrengen, aldus het researchbureau.

Bron: Recombu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. sjun -

  Ik verwacht dan weer dat Windows Mobile de grootste wordt en als goede tweede IOS vanwege Google's privacypolicy. Steeds meer mensen krigen in de gaten dat Google wel [url=http://www.telegraaf.nl/digitaal/11625554/__Google_voert_omstreden_privacyregels_in__.html]bijzonder[/url] van de privédatamijnerige is en gezien Android uit de stal van Google komt valt dit mobiele OS zèlf niet meer te vertrouwen.
  :X

 2. robert -

  1. Het is nu nog te beperkt en windows 8 zou stukken beter moeten zijn.
  2. Ook apple zal niet stilstaan en ik verwacht veel van de iPhone 5. Mocht dat wederom tegenvallen betekent dat ze de genie Steve echt missen.
  3 we zullen het 2 jaar later wel merken.

  1. Angelo -

   Inderdaad, al die toekomst voorspellingen moet men inderdaad met een korreltje zout nemen!!

   Analisten zijn niet dom, maar de telecom wereld is erg moeilijk om hierover toekomst uitspraken te doen!!

   1. bartvuijk -

    Ik vind het ook nogal gewaagd om achter de komma voorspellingen te doen in de telecomwereld voor over twee of zelfs drie jaar. Maar het is wel een analist waar een hoop beleggers naar luisteren.

Apple vs Android

Android toestellen vertonen twee keer zo vaak kuren als iPhones lees verder

Nieuwe functies Whatsapp gelekt: binnenkort update lees verder

Spire Studio

Dit apparaatje verandert je iPhone in een mobiele opnamestudio lees verder

Pokémon Go

Gratis tickets beperkt verkrijgbaar: Pokémon Go Safari Zone-evenement komt naar Nederland lees verder

Nokia 8 meerdere toestellen

HMD Global bevestigt: alle nieuwe Nokia smartphones krijgen Android Oreo lees verder

Back to school: dit zijn de beste budget smartphones van het moment lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters