'Windows Phone wordt tweede besturingssysteem na Android, boven iOS'

Windows Phone wordt het tweede besturingssysteem na Android, en boven iOS van de iPhone. In 2015 streeft Windows Phone de iPhone voorbij, zo calculeert researchfirma IHS.

Nokia Lumia 800

De nieuwe cijfers vermelden dat de iPhone zijn zilveren medaille in 2015 kwijtraakt aan Windows Phone. Dan heeft het besturingssysteem van Microsoft 16,7 procent van de markt, tgen 16,6 procent voor iOS.

Android torent nog altijd boven beide concurrerende besturingssystemen uit met dik 58 procent van de markt. Dat was eind vorig jaar nog 47 procent.

De ranglijst van producenten is het afgelopen jaar gewijzigd. Nokia, nog niet lang geleden de grootste telefoonproducent van de wereld, is in het tweede kwartaal van 2011 op de derde plaats terechtgekomen. Samsung en Apple voeren de lijst van producenten aan. Nu Windows Phone is omarmd als besturingssysteem en de Nokia Lumia 900 voor de 4G-netwerken in Amerika wordt uitgebracht, kan dat flink gaan veranderen, zo is de verwachting.

Verwacht wordt dat Nokia zo’n vijftig procent van de hele Windows Phone-markt voor zijn rekening zal nemen in 2012, en dat stijgt naar 62 procent in 2013. In 2014 vermindert het marktaandeel van Nokia in Windows Phones meer, omdat dan andere telefoonfabrikanten meer telefoons voor het platform zullen uitbrengen, aldus het researchbureau.

Bron: Recombu

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters