Deze Windows Phones krijgen de Windows 10 Creators update

Vanaf 25 april zal Microsoft beginnen met het uitrollen van de Windows 10 Creators update. Net zoals de originele Windows 10 Mobile update, zal het besturingssysteem echter niet voor alle toestellen beschikbaar zijn.

Oudere toestellen krijgen geen update, maar wel patches

Microsoft Lumia 950Onder andere de Nokia Lumia 930, Nokia Lumia 830 en Nokia Lumia 1520 zullen buiten de boot vallen. Op zich is dat niet heel raar. De toestellen zijn namelijk meer dan twee jaar oud zijn en de verwachte ondersteuningsperiode is al ruimschoots voorbij is. Hoewel de toestellen geen Creators update krijgen zullen er nog wel patches en kleinere updates beschikbaar zijn. Een volledige lijst van de toestellen waaraan de update voorbij gaat, zal worden gepost op de Product Lifecycle pagina van Microsoft.

Microsoft 10 Creators o.a. niet voor toestellen buiten OEM ondersteuningsperiode

In een verklaring van Microsoft zelf wordt medegedeeld wat de criteria zijn voor het kunnen draaien van de update. Toestellen welke de update niet zullen ontvangen hebben onder andere hardware hebben die niet compatibel is. Ook toestellen welke niet de juiste drivers hebben of buiten de ondersteuningsperiode van de Original Equipment Manufacturer (OEM) vallen zullen de Windows 10 Creators update niet kunnen draaien.

Deze toestellen krijgen de Windows 10 Creators update

De toestellen die wel binnenkort de Microsoft 10 Creators update krijgen zijn: Alcatel Idol 4S, Alcatel One Touch Fierce XL, HP Elite x3, Lenovo Softbank 5030LV, MCJ Madosma Q601, Microsoft Lumia 550, Microsoft Lumia 640, Microsoft Lumia 640 XL, Microsoft Lumia 650, Microsoft Lumia 950, Microsoft Lumia 950 XL, Trinity NuAns NeoVAIO VPB051 [Vaio Phone Biz].

Update brengt nieuwe ondersteuning voor ebooks

De Creators update brengt geen wereldschokkende veranderingen, maar geeft de gebruiker wel een paar verbeteringen en extra opties. Zo is de Edge browser wat opgevijzeld. Ook is er nu een ebook winkel beschikbaar, waarin ebooks op dezelfde manier gekocht kunnen worden als apps. Verder is er een nieuw icoon voor het delen van content.

source: MSPoweruser

Wiko View 2 Pro preview Samsung Galaxy S10

Samsung heeft grootse plannen voor Samsung Galaxy S10 lees verder

HTC U12+

Eindelijk gelekt: Maak kennis met de HTC U12+ lees verder

Nokia 2 met stock Android

Dit zijn de beste smartphones met stock Android lees verder

iPhone X concept

Dit is de iPhone X opvolger van onze dromen lees verder

smartphone hoofd straling

Straling van smartphones is toch niet zo slecht als gedacht lees verder

Samsung Galaxy S9 transparant

WANT: Transparante Samsung Galaxy S9 is mooier dan ooit lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters