Deze Windows Phones krijgen de Windows 10 Creators update

Vanaf 25 april zal Microsoft beginnen met het uitrollen van de Windows 10 Creators update. Net zoals de originele Windows 10 Mobile update, zal het besturingssysteem echter niet voor alle toestellen beschikbaar zijn.

Oudere toestellen krijgen geen update, maar wel patches

Microsoft Lumia 950Onder andere de Nokia Lumia 930, Nokia Lumia 830 en Nokia Lumia 1520 zullen buiten de boot vallen. Op zich is dat niet heel raar. De toestellen zijn namelijk meer dan twee jaar oud zijn en de verwachte ondersteuningsperiode is al ruimschoots voorbij is. Hoewel de toestellen geen Creators update krijgen zullen er nog wel patches en kleinere updates beschikbaar zijn. Een volledige lijst van de toestellen waaraan de update voorbij gaat, zal worden gepost op de Product Lifecycle pagina van Microsoft.

Microsoft 10 Creators o.a. niet voor toestellen buiten OEM ondersteuningsperiode

In een verklaring van Microsoft zelf wordt medegedeeld wat de criteria zijn voor het kunnen draaien van de update. Toestellen welke de update niet zullen ontvangen hebben onder andere hardware hebben die niet compatibel is. Ook toestellen welke niet de juiste drivers hebben of buiten de ondersteuningsperiode van de Original Equipment Manufacturer (OEM) vallen zullen de Windows 10 Creators update niet kunnen draaien.

Deze toestellen krijgen de Windows 10 Creators update

De toestellen die wel binnenkort de Microsoft 10 Creators update krijgen zijn: Alcatel Idol 4S, Alcatel One Touch Fierce XL, HP Elite x3, Lenovo Softbank 5030LV, MCJ Madosma Q601, Microsoft Lumia 550, Microsoft Lumia 640, Microsoft Lumia 640 XL, Microsoft Lumia 650, Microsoft Lumia 950, Microsoft Lumia 950 XL, Trinity NuAns NeoVAIO VPB051 [Vaio Phone Biz].

Update brengt nieuwe ondersteuning voor ebooks

De Creators update brengt geen wereldschokkende veranderingen, maar geeft de gebruiker wel een paar verbeteringen en extra opties. Zo is de Edge browser wat opgevijzeld. Ook is er nu een ebook winkel beschikbaar, waarin ebooks op dezelfde manier gekocht kunnen worden als apps. Verder is er een nieuw icoon voor het delen van content.

source: MSPoweruser

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Apple Pay ING

Exclusief: ‘Apple Pay komt binnenkort naar Nederland, ING als lanceringspartner’ lees verder

ZTE AXON M opvouwbare smartphone

ZTE Axon M onthuld: Android smartphone met twee schermen lees verder

iPhone X Face ID

Wat is er toch aan de hand met de productie van de iPhone X? lees verder

headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

WhatsApp Emoji

Whatsapp ondersteunt binnenkort in groepen videobellen lees verder

Huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro onthuld: high-end smartphone met dunne schermranden komt naar Nederland lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters