Deze Windows Phones krijgen de Windows 10 Creators update

Vanaf 25 april zal Microsoft beginnen met het uitrollen van de Windows 10 Creators update. Net zoals de originele Windows 10 Mobile update, zal het besturingssysteem echter niet voor alle toestellen beschikbaar zijn.

Oudere toestellen krijgen geen update, maar wel patches

Microsoft Lumia 950Onder andere de Nokia Lumia 930, Nokia Lumia 830 en Nokia Lumia 1520 zullen buiten de boot vallen. Op zich is dat niet heel raar. De toestellen zijn namelijk meer dan twee jaar oud zijn en de verwachte ondersteuningsperiode is al ruimschoots voorbij is. Hoewel de toestellen geen Creators update krijgen zullen er nog wel patches en kleinere updates beschikbaar zijn. Een volledige lijst van de toestellen waaraan de update voorbij gaat, zal worden gepost op de Product Lifecycle pagina van Microsoft.

Microsoft 10 Creators o.a. niet voor toestellen buiten OEM ondersteuningsperiode

In een verklaring van Microsoft zelf wordt medegedeeld wat de criteria zijn voor het kunnen draaien van de update. Toestellen welke de update niet zullen ontvangen hebben onder andere hardware hebben die niet compatibel is. Ook toestellen welke niet de juiste drivers hebben of buiten de ondersteuningsperiode van de Original Equipment Manufacturer (OEM) vallen zullen de Windows 10 Creators update niet kunnen draaien.

Deze toestellen krijgen de Windows 10 Creators update

De toestellen die wel binnenkort de Microsoft 10 Creators update krijgen zijn: Alcatel Idol 4S, Alcatel One Touch Fierce XL, HP Elite x3, Lenovo Softbank 5030LV, MCJ Madosma Q601, Microsoft Lumia 550, Microsoft Lumia 640, Microsoft Lumia 640 XL, Microsoft Lumia 650, Microsoft Lumia 950, Microsoft Lumia 950 XL, Trinity NuAns NeoVAIO VPB051 [Vaio Phone Biz].

Update brengt nieuwe ondersteuning voor ebooks

De Creators update brengt geen wereldschokkende veranderingen, maar geeft de gebruiker wel een paar verbeteringen en extra opties. Zo is de Edge browser wat opgevijzeld. Ook is er nu een ebook winkel beschikbaar, waarin ebooks op dezelfde manier gekocht kunnen worden als apps. Verder is er een nieuw icoon voor het delen van content.

source: MSPoweruser

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

T-Mobile

Kogel door de kerk: T-Mobile neemt concurrent Tele2 over lees verder

Vivo vingerafdrukscanner

Bevestigd: dit is de eerste smartphonefabrikant met vingerafdrukscanner in scherm lees verder

Samsung Galaxy S9 render

Betrouwbare leaker lekt fabrieksrenders Samsung Galaxy S9 lees verder

vuurwerk

Zo maak je tijdens oud en nieuw de perfecte vuurwerk foto’s lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters