Winkelprijs Nokia N9 bekendgemaakt

De winkelprijs van de Nokia N9 is bekendgemaakt. De eerste, en naar het zich laat aanzien ook de laatste MeeGo-telefoon van de Finse fabrikant gaat voor 458 euro de deur uit.

Nokia N9-00

Dat bedrag (660 dollar) geldt voor de goedkope variant met 16 Gb geheugen. De duurdere Nokia N9 met 64 Gb geheugen gaat 749 dollar kosten. Omgerekend is dat 520 euro.

Een en ander werd duidelijk na uitlatingen van Colin Giles, vice-president sales van Nokia. Hij maakte de prijzen bekend. Erg goedkoop zijn de toestellen dus niet, maar dit zijn de adviesprijzen van de fabrikant en de prijs van een N9 in combinatie met een telefoonabonnement is natuurlijk nog niet bekend. De telco’s die het toestel gaan verkopen, zullen er ongetwijfeld een subsidie op geven.

Ondanks de in dollars hoge prijs, valt het nog mee met de Nokia N9; het toestel schaart zich in dezelfde prijscategorie als de topmodellen met Android erop.

Zoals bekend heeft de N9 heel aardige specificaties. Er zitten geen knoppen op de voorkant, dat geheel bedekt is met een 3,9 inch touchscreen dat een beetje is gebogen en van bijna onbreekbaar glas is gemaakt. Er zit een 8 megapixel camera in van Carl Zeiss en het toestel draait dus op MeeGo, en zou in de nabije toekomst wellicht ook Android-apps kunnen draaien als de geruchten daarover kloppen.

Bron: Pocketnow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Michiel -

  Heb netjes je link gevolgd en gezocht op Wikipedia,
  PBAP doet alleen iets met adresboek.
  N9 ondersteunt wel A2DP, AVRCP, FTP, HFP, HSP en OPP. HFP (Hands Free Profile) wordt ondersteund door alle Carkits en ondersteunt Voice Dialing.
  Of je ook kan voice dialen met de N9 heb ik niet gezien.
  Vraag mij werkelijk af of PBAP zo broodnodig is.

 2. GastMJA -

  Winkelprijzen inclusief btw werden toch al bij de introductie bekendgemaakt? Had ze in elk geval al gelezen. [url=http://tweakers.net/nieuws/75186/nokia-presenteert-unibody-smartphone-met-meego.html]Hier[/url] staan ze inclusief btw.

 3. Hans -

  Jij rijd zeker geen auto? Zo wel dan bel je zeker gewoon zonder carkit? Blijkt in ieder geval dat je niet weet waarvoor PBAB en Voicedialing voor bedoeld is.

 4. Mauricio -

  Ik vind dat Nokia geregeld met hele mooie telefoons op de proppen komt. Alleen zo jammer van het besturingssysteem. Ook deze vind ik erg mooi, draaiende op MeeGo. Ik ben erg benieuwd naar de reviews. Ik heb een tijdje geleden de N900 met Maemo gehad en dit vond ik que internetgebruik destijds boven al het andere uitsteken.

  Jammer dat Nokia na dit toestel niet meer verder gaat met Meego. Ik ben benieuwd, misschien doe ik eens gek en schaf ik na jaren weer een Nokia aan

Apple iPhone X

Pas op: consumenten gedupeerd met neppe iPhone X die op Android draait lees verder

Huawei Honor 9 Lite

Huawei Honor 9 Lite duikt op: mid-ranger met dunne schermranden lees verder

Samsung kopieert voor de Galaxy S9 Apple’s controversiële strategie lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is het geheime wapen van de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

Minder dan 1 procent van alle Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters