Winkelprijs Nokia N9 bekendgemaakt

De winkelprijs van de Nokia N9 is bekendgemaakt. De eerste, en naar het zich laat aanzien ook de laatste MeeGo-telefoon van de Finse fabrikant gaat voor 458 euro de deur uit.

Nokia N9-00

Dat bedrag (660 dollar) geldt voor de goedkope variant met 16 Gb geheugen. De duurdere Nokia N9 met 64 Gb geheugen gaat 749 dollar kosten. Omgerekend is dat 520 euro.

Een en ander werd duidelijk na uitlatingen van Colin Giles, vice-president sales van Nokia. Hij maakte de prijzen bekend. Erg goedkoop zijn de toestellen dus niet, maar dit zijn de adviesprijzen van de fabrikant en de prijs van een N9 in combinatie met een telefoonabonnement is natuurlijk nog niet bekend. De telco’s die het toestel gaan verkopen, zullen er ongetwijfeld een subsidie op geven.

Ondanks de in dollars hoge prijs, valt het nog mee met de Nokia N9; het toestel schaart zich in dezelfde prijscategorie als de topmodellen met Android erop.

Zoals bekend heeft de N9 heel aardige specificaties. Er zitten geen knoppen op de voorkant, dat geheel bedekt is met een 3,9 inch touchscreen dat een beetje is gebogen en van bijna onbreekbaar glas is gemaakt. Er zit een 8 megapixel camera in van Carl Zeiss en het toestel draait dus op MeeGo, en zou in de nabije toekomst wellicht ook Android-apps kunnen draaien als de geruchten daarover kloppen.

Bron: Pocketnow

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters