Winnaars LG Mobile Design Competition 2010 bekend

LG heeft de resultaten van zijn jaarlijkse Mobile Design Competition bekend gemaakt. De Japanse competitie bracht ook dit jaar een aantal interessante concepten voort.

LG Fazzoletto concept

Dit jaar was de competitie verdeeld in twee categorieën: idealistisch en realistisch. Bij de eerste categorie konden de ontwerpers helemaal losgaan en hun creativiteit de vrije loop laten, terwijl de tweede categorie wat meer aan banden gelegd is: het ontwerp moet met huidige technieken te realiseren zijn.

Niet verwonderlijk dus dat de winnaar uit de categorie realistisch de minst interessante was. Het gaat om de LG Fazzoletto, een concept dat vooral de nadruk legt op stijl, vorm en design. Het apparaatje is extreem klein en heeft een lederen ‘beschermlaag’ die je er af kunt schuiven om het grote touchscreen te onthullen.

De categorie idealistisch bracht twee winnaars voort, namelijk de LG Ring en de LG Toccata. De eerste is een rond gevormde telefoon met een uitneembare ring waarop een moeder de ‘status’ van haar kind constant kan monitoren. De Toccata heeft eigenlijk nog het meeste weg van de Sony Ericsson Xperia Pureness. Het concept heeft strakke vormen en een flink doorzichtig scherm, dat een soort 3D-ervaring moet geven en met een geavanceerde imput-methode werkt.

Uiteraard komt geen van deze concepten in de winkel terecht. Het zou echter wel goed kunnen dat we elementen eruit vroeg of laat in mobieltjes gaan zien, hoewel dat zeker nog een jaar of vijf zal duren.

LG Ring concept

 

LG Toccata concept

 

Bron: LG Blog

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters