Winst bij Samsung komt voor driekwart van de telefoon-divisie vandaan

Fabrikant Samsung heeft de financiele cijfers over het eerste kwartaal van 2012 bekend gemaakt. Maar liefst 73 procent van de winst komt regelrecht van de telefoon-divisie vandaan en de fabrikant weet dan ook haar eigen records weer te verbreken.

Uit de cijfers van Samsung blijkt dat de fabrikant een winst heeft gemaakt van 5.16 miljard dollar in het eerste kwartaal van 2012. Dit is een stijging van maar liefst 98 procent vergeleken met een jaar eerder. Vooral de televisie-divisie en de telefoon-divisie deden het bijzonder goed. De omzet van het bedrijf bleef net steken onder de 40 miljard dollar het afgelopen kwartaal, een stijging van 22 procent vergeleken met een jaar eerder.

Samsung wist iets minder televisies te verkopen maar de marges stegen in deze divisie wel dankzij de verkoop van de nieuwe LED-televisies. Daarnaast deed de smartphone-tak het bijzonder goed bij Samsung. De fabrikant laat niet weten hoe veel toestellen het in totaal heeft verkocht maar analisten menen tussen de 35 en de 45 miljoen stuks. In totaal heeft de fabrikant tussen de 90 en 110 miljoen stuks aan telefoons verkocht wereldwijd. De omzet van de mobiele divisie steeg dan ook met 86 procent in een jaar tijd. Doordat Samsung meer telefoons wist te verkopen steeg ook de marge van de divisie.

Samsung is optimistisch over het komende kwartaal. De fabrikant zal op 3 mei haar nieuwe vlaggenschip bekend gaan maken en volgens Samsung zal dit een positief resultaat gaan hebben op de winst en de omzet van het bedrijf.

Samsung cash

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Sjaakie -

    Winst bij Samsung komt voor driekwart van de telefoon-divisie vandaan. Dit is vorig jaar toch ook al drie keer bekend gemaakt!! Dit jaar ook al voor de tweede keer..!!:S

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters