Winst bij Samsung komt voor driekwart van de telefoon-divisie vandaan

Fabrikant Samsung heeft de financiele cijfers over het eerste kwartaal van 2012 bekend gemaakt. Maar liefst 73 procent van de winst komt regelrecht van de telefoon-divisie vandaan en de fabrikant weet dan ook haar eigen records weer te verbreken.

Uit de cijfers van Samsung blijkt dat de fabrikant een winst heeft gemaakt van 5.16 miljard dollar in het eerste kwartaal van 2012. Dit is een stijging van maar liefst 98 procent vergeleken met een jaar eerder. Vooral de televisie-divisie en de telefoon-divisie deden het bijzonder goed. De omzet van het bedrijf bleef net steken onder de 40 miljard dollar het afgelopen kwartaal, een stijging van 22 procent vergeleken met een jaar eerder.

Samsung wist iets minder televisies te verkopen maar de marges stegen in deze divisie wel dankzij de verkoop van de nieuwe LED-televisies. Daarnaast deed de smartphone-tak het bijzonder goed bij Samsung. De fabrikant laat niet weten hoe veel toestellen het in totaal heeft verkocht maar analisten menen tussen de 35 en de 45 miljoen stuks. In totaal heeft de fabrikant tussen de 90 en 110 miljoen stuks aan telefoons verkocht wereldwijd. De omzet van de mobiele divisie steeg dan ook met 86 procent in een jaar tijd. Doordat Samsung meer telefoons wist te verkopen steeg ook de marge van de divisie.

Samsung is optimistisch over het komende kwartaal. De fabrikant zal op 3 mei haar nieuwe vlaggenschip bekend gaan maken en volgens Samsung zal dit een positief resultaat gaan hebben op de winst en de omzet van het bedrijf.

Samsung cash

 

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters