Winst bij Samsung komt voor driekwart van de telefoon-divisie vandaan

Fabrikant Samsung heeft de financiele cijfers over het eerste kwartaal van 2012 bekend gemaakt. Maar liefst 73 procent van de winst komt regelrecht van de telefoon-divisie vandaan en de fabrikant weet dan ook haar eigen records weer te verbreken.

Uit de cijfers van Samsung blijkt dat de fabrikant een winst heeft gemaakt van 5.16 miljard dollar in het eerste kwartaal van 2012. Dit is een stijging van maar liefst 98 procent vergeleken met een jaar eerder. Vooral de televisie-divisie en de telefoon-divisie deden het bijzonder goed. De omzet van het bedrijf bleef net steken onder de 40 miljard dollar het afgelopen kwartaal, een stijging van 22 procent vergeleken met een jaar eerder.

Samsung wist iets minder televisies te verkopen maar de marges stegen in deze divisie wel dankzij de verkoop van de nieuwe LED-televisies. Daarnaast deed de smartphone-tak het bijzonder goed bij Samsung. De fabrikant laat niet weten hoe veel toestellen het in totaal heeft verkocht maar analisten menen tussen de 35 en de 45 miljoen stuks. In totaal heeft de fabrikant tussen de 90 en 110 miljoen stuks aan telefoons verkocht wereldwijd. De omzet van de mobiele divisie steeg dan ook met 86 procent in een jaar tijd. Doordat Samsung meer telefoons wist te verkopen steeg ook de marge van de divisie.

Samsung is optimistisch over het komende kwartaal. De fabrikant zal op 3 mei haar nieuwe vlaggenschip bekend gaan maken en volgens Samsung zal dit een positief resultaat gaan hebben op de winst en de omzet van het bedrijf.

Samsung cash

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Sjaakie -

    Winst bij Samsung komt voor driekwart van de telefoon-divisie vandaan. Dit is vorig jaar toch ook al drie keer bekend gemaakt!! Dit jaar ook al voor de tweede keer..!!:S

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters