Winst daalt bij Sony Ericsson maar de afzet groeit

Sony Ericsson heeft bekend gemaakt dat het vorig jaar 100 miljoen telefoons heeft verkocht wereldwijd. Gelijktijdig wisten het concern ook te melden dat de winst afnam met 17 procent naar 373 miljoen euro.

Sony Ericsson verkocht in totaal wereldwijd 100 miljoen mobieltjes in 2007. In het vierde kwartaal werden 30,8 miljoen mobiele telefoons verkocht, 18 procent meer dan vorig jaar. Ondanks de groei in de afzet van Sony Ericsson daalde de winst wel met maar liefst 17% vorig jaar. Vorig jaar was de winst in diezelfde periode nog 447 miljoen euro. Ondanks de winstdaling nam het aandeel verkochte handsets met 18 procent toe. Het marktaandeel van het bedrijf steeg met 2 procent naar 9 procent. De totale nettowinst over het volledige financiële jaar is 1,1 miljard euro, een stijging van 12 procent ten opzicht van het vorige jaar.

De inkomsten van de vierde grote producent van mobiele telefoons bleef relatief stabiel, 3,77 miljard euro ten opzichte van 3,78 miljard euro in diezelfde periode het jaar ervoor. Sony Ericsson legt zich met name toe op het bedienen van opkomende markten, zoals India, China en Brazilië, met goedkope en eenvoudige mobiele telefoons.

sharapova 
Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters