Winst HTC keldert met 45 procent, maar vooruitzichten zijn goed

De winst van HTC is de afgelopen twee maanden met maar liefst 45 procent gekelderd, maar de vooruitzichten voor het bedrijf zijn goed. Het afgelopen jaar was HTC een beetje de weg kwijt, maar er wordt veel verwacht van de nieuwe One-smartphones.

HTC One X MWC 2012

De vergelijking van de winstcijfers van januari en februari 2012 is gemaakt met dezelfde maanden van 2011. Dan is een inkomstendaling van 45 procent te zien.

Eind vorig jaar waarschuwde HTC al dat de winstcijfers ineens flink tegenvielen. De concurrentie van met name Samsung deed het bedrijf de das om. De smartphones van HTC werden minder goed verkocht, wat het bedrijf zelf weet aan de grote hoeveelheid toestellen die weinig onderscheidend waren, ook niet van elkaar. Ook werden vlaggenschiptelefoons te snel opgevolgd door andere, waardoor klanten een afwachtende houding gingen innemen en niets meer kochten.

HTC heeft inmiddels het roer omgegooid en de nieuwe One-serie, die op het Mobile World Congress is getoond, is inmiddels verkocht aan 144 telco’s over de hele wereld, zo meldt HTCPedia. Het bedrijf zal daardoor waarschijnlijk binnen enkele maanden weer de weg omhoog vinden, denkt deze fansite.

Bron: htcpedia

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters