Winst HTC opnieuw aan de lage kant

Fabrikant HTC heeft haar Q2 cijfers bekend gemaakt over het boekjaar 2012. De fabrikant heeft een winst weten te genereren van 247.7 miljoen euro, een daling van meer dan 57 procent vergeleken met een jaar eerder.

HTC LOGO

HTC heeft al paar kwartalen last van de hevige concurrentie met ondermeer Samsung en Apple. Vooral Samsung weet steeds meer marktaandeel van HTC af te snoepen met haar toestellen en daarnaast is Apple druk bezig om HTC op juridisch gebied de grond in te boren. De schermutselingen tussen HTC en Apple hebben zelfs tot een tijdelijk verkoopverbod in Amerika geleid, wat nu ook terug te zien is in de cijfers van HTC.

De fabrikant rapporteert een winst van 247.7 miljoen dollar in het tweede kwartaal van 2012, een daling van 57 procent vergeleken met het zelfde kwartaal een jaar eerder. De omzet bleef steken op 3 miljard dollar, wederom een daling van het resultaat. HTC heeft met namen in Europe minder toestellen verkocht dan verwacht. De fabrikant is niet bijzonder optimistisch over de toekomst. De omzet zal onder druk blijven staan als gevolg van hevige concurrentie, juridische perikelen en zwakke vraag in Europa.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters