Winst HTC opnieuw aan de lage kant

Fabrikant HTC heeft haar Q2 cijfers bekend gemaakt over het boekjaar 2012. De fabrikant heeft een winst weten te genereren van 247.7 miljoen euro, een daling van meer dan 57 procent vergeleken met een jaar eerder.

HTC LOGO

HTC heeft al paar kwartalen last van de hevige concurrentie met ondermeer Samsung en Apple. Vooral Samsung weet steeds meer marktaandeel van HTC af te snoepen met haar toestellen en daarnaast is Apple druk bezig om HTC op juridisch gebied de grond in te boren. De schermutselingen tussen HTC en Apple hebben zelfs tot een tijdelijk verkoopverbod in Amerika geleid, wat nu ook terug te zien is in de cijfers van HTC.

De fabrikant rapporteert een winst van 247.7 miljoen dollar in het tweede kwartaal van 2012, een daling van 57 procent vergeleken met het zelfde kwartaal een jaar eerder. De omzet bleef steken op 3 miljard dollar, wederom een daling van het resultaat. HTC heeft met namen in Europe minder toestellen verkocht dan verwacht. De fabrikant is niet bijzonder optimistisch over de toekomst. De omzet zal onder druk blijven staan als gevolg van hevige concurrentie, juridische perikelen en zwakke vraag in Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters