Winst HTC verdampt langzaam maar zeker

De winst van fabrikant HTC is een jaartijd met bijna 80 procent teruggelopen. De fabrikant noteerde in het derde kwartaal van 2012 nog een winst van 133 miljoen dollar.

De fabrikant laat weten nog steeds veel last te hebben van de concurrentie op de markt van met namen Samsung en Apple. Als gevolg hiervan is de winst van HTC in een jaartijd met 79 procent geslonken tot 133 miljoen dollar in het derde kwartaal van 2012. In het zelfde kwartaal vorig jaar bedroef de winst nog 639 miljoen dollar. De omzet is eveneens hard achteruit gegaan met niet minder dan 48 procent. Het eindcijfer kwam dan ook uit op 2.4 miljard dollar over het tweede kwartaal.

HTC lijkt ook haar reserves steeds meer te moeten aanspreken. Het geld op de bank slonk van 3.6 miljard dollar naar nog maar 1.7 miljard dollar. Analisten menen dat dit aan de lage kant is en op korte termijn voor problemen kan gaan zorgen. HTC is dan ook somber gestemd over het komend kwartaal. De fabrikant verwacht dat de omzet wederom zal afnemen naar 2.05 miljard dollar en dat er weinig overblijft van de marge. Deze zal rond de 1 procentpunt komen te liggen als gevolg van concurrentie.

De fabrikant lijkt voorlopig weinig vertrouwen te hebben in het feit dat Windows Phone 8 het tij moet doen keren. HTC zal vanaf begin november haar 8X en 8S in de markt gaan zetten wereldwijd.

HTC 8X hands-on

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters