Winst HTC verdampt langzaam maar zeker

De winst van fabrikant HTC is een jaartijd met bijna 80 procent teruggelopen. De fabrikant noteerde in het derde kwartaal van 2012 nog een winst van 133 miljoen dollar.

De fabrikant laat weten nog steeds veel last te hebben van de concurrentie op de markt van met namen Samsung en Apple. Als gevolg hiervan is de winst van HTC in een jaartijd met 79 procent geslonken tot 133 miljoen dollar in het derde kwartaal van 2012. In het zelfde kwartaal vorig jaar bedroef de winst nog 639 miljoen dollar. De omzet is eveneens hard achteruit gegaan met niet minder dan 48 procent. Het eindcijfer kwam dan ook uit op 2.4 miljard dollar over het tweede kwartaal.

HTC lijkt ook haar reserves steeds meer te moeten aanspreken. Het geld op de bank slonk van 3.6 miljard dollar naar nog maar 1.7 miljard dollar. Analisten menen dat dit aan de lage kant is en op korte termijn voor problemen kan gaan zorgen. HTC is dan ook somber gestemd over het komend kwartaal. De fabrikant verwacht dat de omzet wederom zal afnemen naar 2.05 miljard dollar en dat er weinig overblijft van de marge. Deze zal rond de 1 procentpunt komen te liggen als gevolg van concurrentie.

De fabrikant lijkt voorlopig weinig vertrouwen te hebben in het feit dat Windows Phone 8 het tij moet doen keren. HTC zal vanaf begin november haar 8X en 8S in de markt gaan zetten wereldwijd.

HTC 8X hands-on

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters