Winst HTC zakt 26 procent weg in Q4 2011

Fabrikant HTC zag zijn winst in het laatste kwartaal van 2011 sterk teruglopen. De winst was 26 procent lager en ook de omzet bleef met 2,5 procent achter op de verwachtingen.

De fabrikant had al eerder gewaarschuwd dat de resultaten van het laatste kwartaal niet goed zouden zijn. De fabrikant had geen goed alternatief op de markt voor de Apple iPhone 4S en de Samsung Galaxy S2 in het vierde kwartaal van 2011. Hierdoor daalde de afzet van HTC en kelderde de omzet met 2,5 procent, aldus Reuters. Vooral de winstgevendheid van HTC kreeg een flinke klap te verduren. De winst daalde met niet minder dan 26 procent naar 364 miljoen dollar in het laatste kwartaal van 2011. De omzet bleef steken op 3,35 miljard dollar in het laatste kwartaal.

De afzet van telefoons daalde bij HTC naar 10 miljoen stuks in het laatste kwartaal van 2011. In het derde kwartaal van 2011 wist HTC wereldwijd nog 13,2 miljoen telefoons te slijten. De verwachting is dat het eerste kwartaal van 2012 eveneens niet goed zal verlopen voor HTC. Het tweede kwartaal van 2012 moet de groei weer terug doen keren bij de fabrikant als gevolg van de introductie van nieuwe modellen.

Winst HTC Q4 2011

 

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters