Winst KPN hard onderuit in het eerste kwartaal van 2013

KPN heeft bekend gemaakt dat het bedrijf haar winst met de helft zag terugvallen. Mensen bellen en sms’en steeds minder waardoor de omzet en de winst langzaam maar zeker verdampt.

KPN logo

KPN laat weten dat het de omzet zag dalen van 3.2 miljard euro in het eerste kwartaal van 2012 naar 2.9 miljard euro in het eerste kwartaal van 2013. De winst daalde ook flink; daar waar het een jaar eerder nog 306 miljoen euro in een enkel kwartaal winst wist te maken, is deze nu gehalveerd tot 140 miljoen euro. Door deze bedroevende cijfers zal KPN haar dividend uitkering aan investeerders opschorten in 2013 en 2014, zo liet het bedrijf weten.

KPN heeft nog steeds veel last van het feit dat mensen steeds minder bellen en sms’en via hun telefoon. Wel internetten mensen steeds meer waardoor KPN de omzet gedeeltelijk op pijl kan houden. De provider rapporteert daarnaast dat momenteel 30 procent van haar klanten over 4G kan beschikken en dat de uitrol op schema ligt. Het marktaandeel van KPN in de mobiele markt is stabiel gebleven op ongeveer 45 procent, aldus de provider.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters