Winst LG daalt ondanks beste smartphoneverkoop ooit

Het gaat uitstekend met de smartphone-afdeling van LG. In het eerste kwartaal verkocht de fabrikant 15,4 miljoen smartphones: een record. Toch kelderde de winst omdat LG minder televisies verkocht.

Winst LG daalt ondanks beste smartphoneverkoop ooit Lg

Dit laat de fabrikant weten bij de presentatie van zijn kwartaalcijfers. LG verkocht in het eerste kwartaal 26 procent meer smartphones dan in dezelfde periode vorig jaar. Een gigantische melkkoe is de smartphone-afdeling niet, aangezien de winstmarge op elke verkochte smartphone maar 2 procent is. Misschien dat dat verklaart waarom de G4 100 euro duurder is bij zijn aankondiging dan de G3 vorig jaar.

In het eerste kwartaal van dit jaar boekte LG een nettowinst van 32,7 miljoen euro. Vorig jaar was dat in dezelfde periode nog ongeveer 79 miljoen euro. Een behoorlijke daling, dus. De omzet bedraagt omgerekend ongeveer 11,9 miljard euro, wat min of meer hetzelfde is als dezelfde periode vorig jaar.

LG meent dat het bedrijf het vooral goed doet in Noord-Amerika, al is de concurrentie daar moordend. Ook de LG G Flex 2, de buigbare smartphone die eerder dit jaar op de markt kwam, draagt volgens LG bij aan de goedlopende smartphone-afdeling.

Deze maand brengt de Zuid-Koreaanse fabrikant zijn nieuwe vlaggenschip op de markt, de G4. Deze smartphone werd eerder deze week in Londen aangekondigd, waarbij All About Phones aanwezig was. De G4 verschilt qua uiterlijk niet veel van de G3, maar is qua specificaties iets beter geworden. Zo heeft hij nu de Snapdragon 808-chipset, 3GB ram en een 16-megapixelcamera. Hoewel de G3 ook een 3GB-variant had, was in Nederland vooral de 2GB-variant te koop.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters