Winst LG daalt ondanks beste smartphoneverkoop ooit

Het gaat uitstekend met de smartphone-afdeling van LG. In het eerste kwartaal verkocht de fabrikant 15,4 miljoen smartphones: een record. Toch kelderde de winst omdat LG minder televisies verkocht.

Winst LG daalt ondanks beste smartphoneverkoop ooit Lg

Dit laat de fabrikant weten bij de presentatie van zijn kwartaalcijfers. LG verkocht in het eerste kwartaal 26 procent meer smartphones dan in dezelfde periode vorig jaar. Een gigantische melkkoe is de smartphone-afdeling niet, aangezien de winstmarge op elke verkochte smartphone maar 2 procent is. Misschien dat dat verklaart waarom de G4 100 euro duurder is bij zijn aankondiging dan de G3 vorig jaar.

In het eerste kwartaal van dit jaar boekte LG een nettowinst van 32,7 miljoen euro. Vorig jaar was dat in dezelfde periode nog ongeveer 79 miljoen euro. Een behoorlijke daling, dus. De omzet bedraagt omgerekend ongeveer 11,9 miljard euro, wat min of meer hetzelfde is als dezelfde periode vorig jaar.

LG meent dat het bedrijf het vooral goed doet in Noord-Amerika, al is de concurrentie daar moordend. Ook de LG G Flex 2, de buigbare smartphone die eerder dit jaar op de markt kwam, draagt volgens LG bij aan de goedlopende smartphone-afdeling.

Deze maand brengt de Zuid-Koreaanse fabrikant zijn nieuwe vlaggenschip op de markt, de G4. Deze smartphone werd eerder deze week in Londen aangekondigd, waarbij All About Phones aanwezig was. De G4 verschilt qua uiterlijk niet veel van de G3, maar is qua specificaties iets beter geworden. Zo heeft hij nu de Snapdragon 808-chipset, 3GB ram en een 16-megapixelcamera. Hoewel de G3 ook een 3GB-variant had, was in Nederland vooral de 2GB-variant te koop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters