Winst Nokia waarschijnlijk lager dan verwacht

De winst van Nokia in het tweede kwartaal 2010 zal waarschijnlijk lager uitpakken dan de geplande 6,7 tot 7,2 miljard euro. Ook gaat het Finse berdijf licht inleveren op zijn marktaandeel dat nu nog 33% bedraagt.

verkeersbordWoensdag heeft Nokia in een winstwaarschuwing laten weten dat ze er niet van uit gaan dat ze de verwachte winst van 6,7 tot 7,2 miljard euro in de tweede kwartaal gaan halen. Daarnaast gaat het Finse bedrijf inleveren op zijn marktaandeel van 33% wereldwijd. Het bedrijf verloor gister ook op de beurs, het aandeel daalde met 10%. Op 22 april toen de cijfers van het eerste kwartaal bekend werden gemaakt maakte de fabrikant op de beurs ook keldering van de koers mee.

Oorzaken worden gezocht in de concurrentie aan de bovenkant van de markt, een verschuiving van gewilde producten en de slechte stand van de euro.

Met de sterke concurrentie in de bovenkant markt wordt bedoeld dat Nokia op het gebied van de smartphones flink moet inleveren. Onder andere werd het Finse bedrijf ingehaald door de iPhone van Apple en de Blackberry van RiM.

Nokia is dan nog wel de grootste fabrikant van mobieltjes, maar de meerderheid daarvan bestaan uit simpele telefoons zonder internetverbinding. Terwijl de markt voor smartphones groeit daalt juist de markt voor dit soort simpele toestellen. In die markt ging in 2009 nog 53 miljard euro om, in 2011 zal dit gedaald zijn naar 30 miljard volgens analisten. De markt voor smartphones groeit in 2011 naar 57 miljard euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters