Winst Samsung onderuit door slechte verkopen van schermen

De winst van Samsung is met meer dan een kwart gekelderd door tegenvallende prestaties van de display afdeling. De afzet van telefoons en smartphones steeg wel sterk.

De winst van Samsung daalde van 4.7 miljard dollar naar 3.5 miljard dollar in het tweede kwartaal van 2011. De producent heeft te kampen met tegenvallende verkopen en prestaties van de LCD divisie. Daar waar deze divisie nog een jaar eerder een winst wist te boeken van 827.2 miljoen dollar, heeft de divisie in het tweede kwartaal van dit jaar een verlies gemaakt van 69 miljoen dollar.

Terwijl Samsung minder schermen wist te verkopen, zit de afzet van smartphones in de lift. De producent verkocht het afgelopen kwartaal 19.2 miljoen smartphones en ligt daarmee op koers om dit jaar 60 miljoen stuks te verkopen. Zo doet de Galaxy S2 het erg goed wereldwijd, maar ook in de lagere prijsklassen weet Samsung een goede afzet te halen.

Samsung heeft nu een wereldwijd smartphone marktaandeel van 10.8 procent, een stijging van 6 procent. De verwachting is dat Samsung binnen twee jaar de grootste telefoonproducent van de wereld zal gaan worden, afhankelijk van de prestaties van Nokia. Die nu nog de grootste is.

Bron: Bloomberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters