Winst Samsung op smartphoneverkoop keldert

De winst van Samsung op de verkoop van smartphones is de afgelopen tijd enorm gekelderd. Nog steeds maakt het Koreaanse bedrijf miljarden winst, maar veel minder dan vroeger, en de klad lijkt er nu stevig in te zitten.

Samsung Galaxy S5 mini design

De winst die Samsung over al zijn divisies bekendmaakte, is 3,9 miljard dollar over het net afgelopen derde kwartaal. De meeste andere elektronicafabrikanten zouden daar heel tevreden over zijn, maar Samsung maakte een jaar eerder nog 9,6 miljard dollar winst.

De winstdaling had Samsung al van tevoren ingeschat, dus voor beleggers is het niet echt een verrassing. De winst op de verkoop van smartphones daalde van van jaar op jaar van 6,7 triljoen won (de Koreaanse munteenheid) naar 1,75 triljoen won.

Samsung meldt dat dit te maken heeft met prijsverlagingen voor oudere smartphonemodellen en high-end modellen die veel minder grif worden gekocht dan vroeger. De Galaxy Note 4 boekt momenteel hoopvolle verkoopresultaten, maar die doet nog niet lang genoeg mee om de afgelopen kwartaalresultaten erg te beïnvloeden.

Omdat het slechter gaat met de verkoop van smartphones, worden ook andere afdelingen van Samsung geraakt. De divisie die schermen voor smartphones maakt, de geheugen- en cpu-productie: allemaal hebben ze te maken met de slechtere verkoopcijfers, die zo doorwerken in de resultaten voor het hele bedrijf. Beleggers zitten nu vooral te wachten op het antwoord dat Samsung gaat formuleren op de groeiende populariteit van goedkope Chinese telefoons, die zich tegenwoordig kwalitatief goed kunnen meten met de Samsungtoestellen.

Bron: Engadget

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Shihan Richard Pet Riessieman -

  eigenschuld moeten ze maar een keer luxere body's gebruiken, bijna alle merken maken of een metalen body of van glas , terwijl Samsung altijd plastic gebruikt en dan daar ook nog eens de hoofdprijs voor wilt hebben.

  1. Quasimodo -

   Dit is natuurlijk klinkklare onzin. Het maken van een Galaxy S5 kost meer dan het maken van een iPhone. Laat staan van een Note 4. Daarnaast is bijvoorbeeld een Note 4 deels van metaal en is gewoon een completer toestel dan een vergelijkbare iPhone 6+ om maar iets te noemen.

   Plastic biedt veel voordelen. Het kras minder, is lichter, minder last van signaal storingen en als klap op de vuurpijl is het ook nog eens goedkoper produceerbaar. Kortom: niks mis met plastic.

   Neemt niet weg dat ik vrijwel alle vlaggenschepen gewoon belachelijk duur vind.
   Ik koop dan ook uit principe geen duurdere smartphones dan €300,00.
   Ben super blij met mijn plastic flagship van €300,00 de oneplus one.

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters