Winstverwachting Samsung neemt behoorlijk af na Note 7-debacle

Samsung berichtte een aantal dagen geleden nog dat het in het derde kwartaal van 2016 meer winst verwachtte dan in hetzelfde kwartaal van vorig jaar. Dat was vrij opmerkelijk na het debacle rond de exploderende batterijen van de Galaxy Note 7. Vandaag heeft het Zuid-Koreaanse bedrijf die verwachting flink naar beneden bijgesteld.

33 procent minder winst

Samsung Galaxy S8Dat maakt de telefoonfabrikant bekend in een officieel statement. De verwachte winst over het derde kwartaal is nu ongeveer 4,2 miljard euro. Dat is 33 procent minder dan Samsungs eerdere verwachting. De verwachte omzet is met 1,6 miljard euro gedaald tot ongeveer 38 miljard euro.

Flinke daling na sterk kwartaal

Het tweede kwartaal van Samsung was het sterkste in meer dan twee jaar tijd. Dat kwam vooral door de sterke verkopen van de Galaxy S7. Verdere details over de winstverwachtingen heeft de technologieproducent niet gegeven.

Ook waarde aandelen keldert

Ook de waarde van de aandelen van Samsung is behoorlijk gedaald na de aankondiging van de productiestop van de Note 7. De aandelen van het Zuid-Koreaanse bedrijf verloren namelijk na de aankondiging acht procent van hun waarde. Daardoor kelderde de marktwaarde van de smartphonefabrikant met meer dan 15 miljard dollar.

Bron: The Verge

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters