Wordt Bolt de Whatsapp van het bellen?

Gratis bel-apps zijn er al langer, met Skype en Viber als leidende voorwerpen. Interessant is de komst van Bolt, die het anders aanpakt dan andere VoIP-clients.

Wordt Bolt de Whatsapp van het bellen? bolt
Bolt

Voorlopig is Bolt, dat gisteravond in de Playstore verscheen, alleen beschikbaar voor Android, vanaf Android 4.0 of hoger.

Na de installatie wordt Bolt je standaardprogramma om mee te bellen. Als je vervolgens gebeld wordt door iemand die Bolt niet heeft geïnstalleerd heeft, geldt gewoon het lokale tarief. Wanneer iemand de app ook op zijn mobieltje heeft staan, neemt VoIP het bellen over en is het gesprek vervolgens gratis.

De 1.0-versie is net uit, en daarmee zijn de bijbehorende bugs nog niet de applicatie uit. Wij moesten drie verschillende verificatiecodes ontvangen voordat we er eindelijk een konden invoeren in de app.

Volgens TheVerge stelt Bolts bestuursvoorzitter en oprichter Andrew Benton dat een gemiddeld belletje ongeveer 60kb per minuut kost, met een databundel van 1gb praat je dan over 17500 gratis belminuten.

De app is vooralsnog gratis, en het bedrijf werkt aan een versie voor iOS. In de toekomst wil Bolt ook een berichtenservice à la WhatsApp opstarten en die binnen dezelfde applicatie laten runnen. Vervolgens hoort een Netflix-constructie, voor een bepaad – laag – bedrag per maand onbeperkt van de app gebruikmaken, tot de mogelijkheden.

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters