Wordt Bolt de Whatsapp van het bellen?

Gratis bel-apps zijn er al langer, met Skype en Viber als leidende voorwerpen. Interessant is de komst van Bolt, die het anders aanpakt dan andere VoIP-clients.

Wordt Bolt de Whatsapp van het bellen? bolt
Bolt

Voorlopig is Bolt, dat gisteravond in de Playstore verscheen, alleen beschikbaar voor Android, vanaf Android 4.0 of hoger.

Na de installatie wordt Bolt je standaardprogramma om mee te bellen. Als je vervolgens gebeld wordt door iemand die Bolt niet heeft geïnstalleerd heeft, geldt gewoon het lokale tarief. Wanneer iemand de app ook op zijn mobieltje heeft staan, neemt VoIP het bellen over en is het gesprek vervolgens gratis.

De 1.0-versie is net uit, en daarmee zijn de bijbehorende bugs nog niet de applicatie uit. Wij moesten drie verschillende verificatiecodes ontvangen voordat we er eindelijk een konden invoeren in de app.

Volgens TheVerge stelt Bolts bestuursvoorzitter en oprichter Andrew Benton dat een gemiddeld belletje ongeveer 60kb per minuut kost, met een databundel van 1gb praat je dan over 17500 gratis belminuten.

De app is vooralsnog gratis, en het bedrijf werkt aan een versie voor iOS. In de toekomst wil Bolt ook een berichtenservice à la WhatsApp opstarten en die binnen dezelfde applicatie laten runnen. Vervolgens hoort een Netflix-constructie, voor een bepaad – laag – bedrag per maand onbeperkt van de app gebruikmaken, tot de mogelijkheden.

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Telekoopwijzer: de vijf beste budgetsmartphones van dit voorjaar lees verder

headphone jack Samsung Galaxy S7 Edge kopen Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S7(Edge) krijgt eindelijk Android Oreo! lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters