Wordt de Sony Ericsson CS8 Sony Ericsson's eerste Android-telefoon?

Er is via een releaselijstje van T-Mobile een nieuw Sony Ericsson-toestel opgedoken met de naam CS8. Volgens T-Mobile zou dit weleens Sony Ericsson’s Android-telefoon kunnen worden, hoewel de andere aanwijzingen iets anders suggereren.

Android logo Sony EricssonEr zijn de afgelopen tijd niet veel geruchten langsgekomen van Sony Ericsson, maar nu is er weer iets gespot dat weleens interessant zou kunnen zijn. In een lijstje met releasedata van T-Mobile, waarin trouwens ook te vinden is dat de G2 nog wel even op zich kan laten wachten, is een nieuw Sony Ericsson-toestel opgedoken. Het toestel heeft de naam CS8, waarschijnlijk een codenaam. Wat het toestel precies is, is nog niet duidelijk. T-Mobile heeft het over een Android-toestel, andere aanwijzingen voor het toestel wijzen ergens anders op en ook de mensen op Esato, een belangrijk deel van de Sony Ericsson-geruchtenmolen, zeggen wat anders.

Het bleef niet bij het lijstje van T-Mobile, ook is er een xml-profiel van de telefoon opgedoken. Dit profiel zegt dat het toestel een 240×320-scherm en een fysiek toetsenbordje heeft, waardoor de kans dat dit een Android-telefoon is al bijna uitgesloten is. Android-toestellen zijn altijd voorzien van een touchscreen, en touchscreens hebben meestal niet een QVGA-resolutie. Bovendien worden ze zelden in combinatie met een fysiek toetsenbord gebruikt. Verder dook er nog een tweetal foto’s die met het toestel gemaakt zouden zijn op, waarin te zien is dat de camerakwaliteit niet slecht is. Samen met het xml-profiel van de CS8, kwam er ook nog een profiel van de Sony Ericsson CS5 naar buiten, een toestel dat waarschijnlijk een kleiner broertje van de CS8 is.

Wat de CS8 nou precies is, is dus nog niet helemaal bekend. Zoals hierboven genoemd heeft T-Mobile het over een Android-toestel, dat waarschijnlijk een 8-megapixelcamera zal hebben. De letters ‘CS’ wijzen echter waarschijnlijk op een Cyber-Shot-toestel. De ‘8’ zou op 8GB kunnen slaan, wat volgens sommigen zal betekenen dat het een andere naam is voor de C905 8GB, omdat de telefoon al zo snel in de winkels moet liggen. Zelf denken wij eerder dat de 8 op ‘8 megapixels’ slaat, omdat er ook een CS5 is en we nog nooit een telefoon met 5GB geheugen hebben gezien. Ook zou het iets over de positionering kunnen zeggen, dat CS8 uiteindelijk C8xx zal worden en CS5 in de C5xx-lijn terecht zal komen. Het vooralsnog onbekende toestel komt volgens T-Mobile op 24 juni op de markt, dus we zullen spoedig meer informatie krijgen.

Bron: Esato

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters