WWDC 2017: wat je kunt verwachten van Apple’s volgende grote event

Volgende maand is het alweer zover en zal Apple’s grootste keynote evenement plaatsvinden. We hebben het natuurlijk over de World Wide Developer Conference (WWDC) 2017. Het jaarlijkse evenement is voornamelijk gericht op ontwikkelaars, maar ook onder niet-ontwikkelaars is er veel interesesse voor de happening. Meestal wordt de volgende iOS versie aangekondigd en geeft Apple een preview van de aankomende producten. Dit zijn de aankondiginen die we tijdens de WWDC 2017 kunnen verwachten.

WWDC 2017

iOS 11

Automatische FaceTime call naar iPhone gebruikers

Het kan bijna niet anders dan dat iOS 11 de show zal stelen tijdens de conferentie. Normaal gesproken lekt er niet zoveel over de features van aankomende iOS versies, maar dit jaar circuleren er wat meer geruchten. Eén van de grootste veranderingen zou betrekking hebben tot het bellen van andere iPhone gebruikers. In iOS 11 zou dit automatisch gebeuren via een gratis FaceTime audio gesprek, in plaats van te bellen uit de belbundel. Dit systeem hebben we al eerder gezien bij het sturen van berichten via iMessage. Andere geruchten vermelden dat het mogelijk zal zijn om met maar liefst vijf personen FaceTime video gesprekken te voeren.

 Nieuwe naam Wallet app

Ook de Wallet app zou onder handen zijn genomen. Ten eerste zou de naam van Wallet zijn veranderd naar Pay. Daarnaast zou het  een zogenaamde peer-to-peer betalingen feature krijgen. Dit is een extensie voor iMessage en stelt de gebruiker in staat om geld te verzenden via de chat en via de social feed.
Apple Wallet

Low-battery batterij modus

Een minder grote toevoeging aan het besturingssysteem is de nieuwe batterij modus om energie te besparen. Het betreft een low-battery modus, welke slimmer zal zijn en daarbij contextbewust zal zijn. Deze modus zal automatisch ingeschakeld worden wanneer aan bepaalde randvoorwaarden is voldaan.

Slimmere Siri

 Hoewel Apple als één van de eersten met een virtuele assistent kwam, is Siri de laatste tijd een beetje verwaarloosd. Op zich is dat al niet heel positief, maar het wordt nog erger wanneer de competitie wel hard werkt aan meer innovatieve intelligente assistenten. Volgens sommige geruchten heeft Apple dit jaar wel aan Siri gedacht en zal de assistent een stuk slimmer worden. Siri zou onder andere beter geïntegreerd worden met iMessage en iCloud. Daarnaast zou ook contextueel deep-learning aan de skillset worden toegevoegd.
Siri

WatchOS

Verwacht wordt dat Apple tijdens het evenement ook een nieuwe versie van WatchOS zal aankondigen. Dit besturingssysteem is speciaal ontworpen voor Apple wearables en WatchOS 4 zou er binnenkort aan moeten komen. Helaas zijn er nog geen features van het wearables systeem gelekt.

Apple Music makeover

Apple Music is al behoorlijk vaak geupdate sinds de lancering twee jaar geleden, maar het lijkt erop dat er dit jaar toch nog meer moet veranderen. De update van dit jaar zou te maken hebben met video’s. Apple zou meer nadruk leggen op de eigen unieke video content.
Apple Music

Apple smart home

Als laatste vertellen de geruchten dat Apple bezig zou zijn met een hardware alternatief voor de Amazon Echo en Google Home systemen. Met Siri zouden gebruikers online kunnen surfen en daarnaast smart home apparaten besturen.

WWDC 2017 in juni

Hoewel dit de verwachtingen zijn voor de WWDC 2017, zou Apple ons nog kunnen verrassen met iets totaal onverwachts. Volgende maand zullen we het zeker weten. De conferentie duurt van 5 tot 8 juni en zal plaatsvinden in San Jose (Verenigde Staten).
Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters