XBMC werkt aan Android media center app

Ontwikkelaars van de mediacenter app XMBC hebben hebben aangegeven bezig te zijn hun applicatie ook naar Android te brengen. Hiermee wordt het straks mogelijk om een Android apparaat eenvoudig te gebruiken als mediacenter voor bijvoorbeeld een televisie.

XBMC voor Android op Google Nexus Q

XMBC begon ooit als een mediacenter project voor de eerste generatie Xbox. In de jaren daarna groeide het uit tot een applicatie voor zowel de PC, Linux, Mac OS X en enkele iOS apparaten waaronder Apple TV 2. De makers van XBMC lijken nu hun pijlen te richten op Android. Volgens de ontwikkelaars gaat de applicatie op alle Androidapparaten werken zonder dat rooten noodzakelijk is, terwijl voor iOS apparaten wel een jailbreak nodig blijft. Uiteindelijk moet dit zorgen voor een probleemloze ervaring bij het streamen en beheren van alle mediabestanden.

De mediacenter app voor Android zal dezelfde functionaliteit krijgen als de desktopvarianten. In de video hieronder is al een demo zichtbaar waarbij de app draait op een Android set-top box. De ontwikkelaars zeggen dat de app ook prima draait op Androidtelefoons en -tablets. De app is vooral ideaal voor Androidtelefoons en -tablets met een HDMI-poort die daardoor veranderen in een mediacenter voor op de televisie.

Volgens de makers draait de applicatie aardig stabiel maar zijn er nog kleine problemen die ze willen aanpakken voordat de app officieel naar buiten komt. De komende weken zal het XBMC team wel al enkele bèta’s aanbieden aan testers die interesse hebben in de applicatie. Een van de grootste zorgen voor de ontwikkelaars op dit moment is de user interface. Het is lastig met een interface te komen die werkt op de grote variëteit van Android schermresoluties en schermafmetingen. Het XBMC team heeft dan ook de open-source code al vrijgegeven in de hoop dat andere ontwikkelaars kunnen helpen met de user interface.

Voor diegene die echt niet kunnen wachten is er op basis van de open-source code al een APK gemaakt die valt te proberen. De vraag is alleen hoe stabiel deze is. Ook is de APK vooral bedoeld voor een set-top box zoals de Nexus Q.

Bron: Via Android Authrority

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters