Xbox Smartglass komt naar Androidtelefoons

Een Xbox 360 besturen vanaf je Androidtelefoon is vanaf nu mogelijk. Microsoft heeft Xbox Smartglass in Google Play gezet. De app kan gratis worden gedownload.

De app heeft Android 4.0 of hoger nodig, anders werkt het niet. Gebruikers van een Xbox kunnen via de app hun console aansturen. Waarbij er gekleurde knoppen op het scherm verschijnen die overeenkomen met die van een controller.

Zo is het mogelijk om muziek en films te starten vanaf de telefoon, en kunnen games ermee worden bestuurd. Door de instellingen gaan is ook mogelijk en aanpassingen maken via het onscreen toetsenbord van een telefoon is makkelijker dan letter voor letter intikken via de echte Xbox-controller. All About Phones testte het met een Galaxy Note en een Xbox 360. Na enige tijd bleek het mogelijk om de console via de telefoon te bedienen alsof het een echte Xbox controller was, met als enige verschil dat je steeds op het scherm van de telefoon zit te kijken wat je aan het doen bent omdat de knoppen niet fysiek voelbaar zijn. Smartglass heeft dat proberen op te lossen door de bedieningsknoppen in de hoeken te plaatsen. Er tussenin kun je vegen en op die manier door de mogelijkheden op het televisiescherm navigeren.

Xbox Smartglass komt naar Androidtelefoons screenshot-0 
Xbox Smartglass komt naar Androidtelefoons screenshot-1 
Xbox Smartglass komt naar Androidtelefoons screenshot-2 

Microsoft heeft ontwikkelaars in staat gesteld om speciale apps en andere mogelijkheden voor Smartglass te ontwikkelen. Zodat het scherm van de telefoon kan worden benut als tweede scherm tijdens een spel, zodat er op de telefoon extra informatie kan worden weergegeven die op de televisie niet te zien is. Ook binnen films kan met Smartglass worden gezocht naar bijvoorbeeld acteurs. Wil je een andere film zien met dezelfde acteur, dan kan dat via de telefoon worden opgezocht.

Smartglass geeft zo veel meer mogelijkheden aan een Xbox dan voorheen, en heeft vanuit de verte wel wat weg van een Wii U, waar een controller met een eigen scherm bij hoort.

De app kan hieronder worden gedownload uit Google Play.

Xbox Smartglass komt naar Androidtelefoons screenshot-3 
Xbox Smartglass komt naar Androidtelefoons screenshot-4 

Bron: The Verge, All About Phones

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters