XDA-developers voegt ondersteuning voor niet-HTC-telefoons toe

XDA-developers, bekend als één van de grootste platforms voor het aanpassen van HTC-telefoons, is sinds kort begonnen met het ondersteunen van smartphones die niet van HTC komen.

XDA-developers is sinds jaar en dag dé community voor mensen die hun smartphone willen aanpassen. Zo komen de meeste initiatieven om Android te porten naar Windows Phones van XDA en zijn er voor elk HTC-toestel talloze ROMs te vinden waarmee vooral de interface van je telefoon dikwijls een boost krijgt. XDA had echter één groot probleem voor sommige gebruikers: er was geen echte ondersteuning voor telefoons die niet uit de fabriek van HTC kwamen. Er werd wel wat over gesproken in een forumonderdeel dat over overige telefoons gaat, maar aparte fora waren er niet.

Daar kwam een kleine verandering in toen de Sony Ericsson X1 ondersteund werd door XDA-developers, maar dit toestel kwam ook eigenlijk van HTC dus een grote verandering was het niet. Die komt nu wel, met de ondersteuning voor twee telefoons die echt niets met HTC te maken hebben: de Samsung i8000 Omnia II en de Toshiba TG01. Dit rijtje zal later uitgebreid worden, met allereerst de Acer neoTouch en de Acer Liquid. Mocht je zelf ook een forum op XDA willen aanvragen, dan kan je hier terecht.

Deze nieuwe ondersteuning betekend niet alleen dat gebruikers met één van de toegevoegde toestellen meer ondersteuning zullen krijgen bij het modden van hun apparaat, maar hoogstwaarschijnlijk zal het ook betekenen dat toestellen die al wel ondersteund werden eerder de interface van een niet-HTC-telefoon zullen krijgen. Zo is de kans groot dat de TouchWiz-UI van de Omnia II op meer HTC-apparaten terecht zal komen.

XDA Omnia II TG01

 

Bron: WM Poweruser

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters