XDA Market komt ook naar Windows Phone 7

De ontwikkelaars achter XDA Market hebben bekend gemaakt dat ze hun applicatiewinkel ook naar Windows Phone 7 gaan omzetten. De winkel bevat veel software die vaak niet legaal verkregen is of een toestel kan ontdoen van verschillende locks.

De website XDA-Developers staat erom bekend dat de meest fanatieke Windows Phone-hackers en tegenwoordig ook Android-hackers de verschillende OS’en weten te ontleden en vervolgens in stukjes beschikbaar te stellen. Vaak is dit voor zowel fabrikanten als makers van de software zoals Microsoft een doorn in het oog aangezien niet alleen veel patenten en copyrights met de praktijken worden geschonden, maar ook vaak veel onwetende gebruikers schade aandoet door telefoons die kapot gaan door oneigenlijk gebruik ervan. Desalniettemin is de community in een paar jaar tijd uitgeroeid tot de grootste mobiele community in de wereld om dit gebied en een klein jaar geleden kwam dan ook de eerste applicatiewinkel van de website uit voor Windows Phone 6.5. In de winkel is een hoop losse software gevonden die gebruikers vaak zelf hebben gemaakt of uit verschillende roms hebben getrokken van bijvoorbeeld HTC.

De applicatiewinkel is tot nog toe een geduchte concurrent geweest voor de winkel van Microsoft zelf en de heren lijken snodeplannen te hebben voor het nieuwe OS van de ontwikkelaar. Zo hebben ze in de onderstaande tweet laten weten dat de nieuwe versie van de winkel ook naar Windows Phone 7 zal gaan komen. Onduidelijk is echter hoe dat mogelijk zal zijn aangezien je met het nieuwe OS alleen applicaties kunt installeren uit de winkel van Microsoft en dus niet via de computer, mits je een ontwikkelaar bent. De heren lijkt het nieuwe OS te kunnen rooten waarna de applicatie alsnog geïnstalleerd kan worden op WP7. De heren hebben nog niet bekend gemaakt wanneer de winkel precies uit zal gaan komen voor het nieuwe OS.

started developing xda market v2.0 Will support WP7 and WM6. It will also have a complete new serversideless than a minute ago via HTC Peep

David Schumann
xdamarket

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters