XDA Market komt ook naar Windows Phone 7

De ontwikkelaars achter XDA Market hebben bekend gemaakt dat ze hun applicatiewinkel ook naar Windows Phone 7 gaan omzetten. De winkel bevat veel software die vaak niet legaal verkregen is of een toestel kan ontdoen van verschillende locks.

De website XDA-Developers staat erom bekend dat de meest fanatieke Windows Phone-hackers en tegenwoordig ook Android-hackers de verschillende OS’en weten te ontleden en vervolgens in stukjes beschikbaar te stellen. Vaak is dit voor zowel fabrikanten als makers van de software zoals Microsoft een doorn in het oog aangezien niet alleen veel patenten en copyrights met de praktijken worden geschonden, maar ook vaak veel onwetende gebruikers schade aandoet door telefoons die kapot gaan door oneigenlijk gebruik ervan. Desalniettemin is de community in een paar jaar tijd uitgeroeid tot de grootste mobiele community in de wereld om dit gebied en een klein jaar geleden kwam dan ook de eerste applicatiewinkel van de website uit voor Windows Phone 6.5. In de winkel is een hoop losse software gevonden die gebruikers vaak zelf hebben gemaakt of uit verschillende roms hebben getrokken van bijvoorbeeld HTC.

De applicatiewinkel is tot nog toe een geduchte concurrent geweest voor de winkel van Microsoft zelf en de heren lijken snodeplannen te hebben voor het nieuwe OS van de ontwikkelaar. Zo hebben ze in de onderstaande tweet laten weten dat de nieuwe versie van de winkel ook naar Windows Phone 7 zal gaan komen. Onduidelijk is echter hoe dat mogelijk zal zijn aangezien je met het nieuwe OS alleen applicaties kunt installeren uit de winkel van Microsoft en dus niet via de computer, mits je een ontwikkelaar bent. De heren lijkt het nieuwe OS te kunnen rooten waarna de applicatie alsnog geïnstalleerd kan worden op WP7. De heren hebben nog niet bekend gemaakt wanneer de winkel precies uit zal gaan komen voor het nieuwe OS.

started developing xda market v2.0 Will support WP7 and WM6. It will also have a complete new serversideless than a minute ago via HTC Peep

David Schumann
xdamarket

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Pokémon Go Halloween

Deze vijf nieuwe Pokémon zijn nu in Pokémon Go te vangen! lees verder

Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

WhatsApp Live Location

Live Location: WhatsApp laat je in real-time zien waar je vrienden zijn lees verder

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters