Geen MIUI meer: ‘Xiaomi werkt aan Android One-smartphone’

Xiaomi wint wereldwijd steeds een beetje meer aan bekendheid. De Chinese fabrikant kreeg iedereen mee toen het de randloze Xiaomi Mi Mix lanceerde en zo vrijwel eigenhandig een nieuwe trend startte. Het bedrijf maakt echter gebruik van MIUI, waarmee het Androidpuristen afstoot, en is in het Westen slecht te krijgen. Aan beide problemen zou weleens een einde kunnen komen.

MIUI

MIUI is de custominterface die Xiaomi tot nu toe in al zijn telefoons en tablets heeft gebruikt. De interface voegt veel handige functies toe, maar is ook erg druk en wat te kleurrijk voor veel Westerse consumenten. Zeker voor mensen die graag stock-Android hebben, was een Xiaomitelefoon daarom geen optie.

Xiaomi Android One

Xiaomi Android One-telefoon

Maar nu lijkt ook voor de grootste Androidliefhebbers een toestel op de markt te komen. Naar verluidt gaat Xiaomi namelijk samenwerken met Google aan een Xiaomi Android One-telefoon, de Xiaomi Mi 5X. Dat betekent snellere updates dan de toestellen van nu (de Xiaomi Mi 5s Plus van vorig jaar loopt nog op Android 6.0.1 Marshmallow) en een stock-Androidervaring.

En wat zowel voor de consument als Xiaomi goed nieuws is: de kans zit er dik in dat het toestel ook in de Verenigde Staten wordt uitgebracht. Tot nu toe is dat nog niet eerder gebeurd en moesten consumenten hun toestel importeren uit China. Met deze stap hebben Xiaomiliefhebbers in de VS de garantie op een makkelijkere aftersalesservice en een minder grote drempel om de telefoon daadwerkelijk te kopen. Bovendien lijkt de stap naar Europa (en dus naar Nederland) zo ook makkelijker te worden. Voor Xiaomi betekent het een grote hoeveelheid bekendheid op een markt waar het nog geen naam heeft opgebouwd bij de mainstream.

Bron: Krispitech via TheNextWeb

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters