Geen MIUI meer: ‘Xiaomi werkt aan Android One-smartphone’

Xiaomi wint wereldwijd steeds een beetje meer aan bekendheid. De Chinese fabrikant kreeg iedereen mee toen het de randloze Xiaomi Mi Mix lanceerde en zo vrijwel eigenhandig een nieuwe trend startte. Het bedrijf maakt echter gebruik van MIUI, waarmee het Androidpuristen afstoot, en is in het Westen slecht te krijgen. Aan beide problemen zou weleens een einde kunnen komen.

MIUI

MIUI is de custominterface die Xiaomi tot nu toe in al zijn telefoons en tablets heeft gebruikt. De interface voegt veel handige functies toe, maar is ook erg druk en wat te kleurrijk voor veel Westerse consumenten. Zeker voor mensen die graag stock-Android hebben, was een Xiaomitelefoon daarom geen optie.

Xiaomi Android One

Xiaomi Android One-telefoon

Maar nu lijkt ook voor de grootste Androidliefhebbers een toestel op de markt te komen. Naar verluidt gaat Xiaomi namelijk samenwerken met Google aan een Xiaomi Android One-telefoon, de Xiaomi Mi 5X. Dat betekent snellere updates dan de toestellen van nu (de Xiaomi Mi 5s Plus van vorig jaar loopt nog op Android 6.0.1 Marshmallow) en een stock-Androidervaring.

En wat zowel voor de consument als Xiaomi goed nieuws is: de kans zit er dik in dat het toestel ook in de Verenigde Staten wordt uitgebracht. Tot nu toe is dat nog niet eerder gebeurd en moesten consumenten hun toestel importeren uit China. Met deze stap hebben Xiaomiliefhebbers in de VS de garantie op een makkelijkere aftersalesservice en een minder grote drempel om de telefoon daadwerkelijk te kopen. Bovendien lijkt de stap naar Europa (en dus naar Nederland) zo ook makkelijker te worden. Voor Xiaomi betekent het een grote hoeveelheid bekendheid op een markt waar het nog geen naam heeft opgebouwd bij de mainstream.

Bron: Krispitech via TheNextWeb

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Waarom iPhones het volgend jaar winnen van Android toestellen lees verder

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

T-Mobile

Kogel door de kerk: T-Mobile neemt concurrent Tele2 over lees verder

Vivo vingerafdrukscanner

Bevestigd: dit is de eerste smartphonefabrikant met vingerafdrukscanner in scherm lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters