Geen MIUI meer: ‘Xiaomi werkt aan Android One-smartphone’

Xiaomi wint wereldwijd steeds een beetje meer aan bekendheid. De Chinese fabrikant kreeg iedereen mee toen het de randloze Xiaomi Mi Mix lanceerde en zo vrijwel eigenhandig een nieuwe trend startte. Het bedrijf maakt echter gebruik van MIUI, waarmee het Androidpuristen afstoot, en is in het Westen slecht te krijgen. Aan beide problemen zou weleens een einde kunnen komen.

MIUI

MIUI is de custominterface die Xiaomi tot nu toe in al zijn telefoons en tablets heeft gebruikt. De interface voegt veel handige functies toe, maar is ook erg druk en wat te kleurrijk voor veel Westerse consumenten. Zeker voor mensen die graag stock-Android hebben, was een Xiaomitelefoon daarom geen optie.

Xiaomi Android One

Xiaomi Android One-telefoon

Maar nu lijkt ook voor de grootste Androidliefhebbers een toestel op de markt te komen. Naar verluidt gaat Xiaomi namelijk samenwerken met Google aan een Xiaomi Android One-telefoon, de Xiaomi Mi 5X. Dat betekent snellere updates dan de toestellen van nu (de Xiaomi Mi 5s Plus van vorig jaar loopt nog op Android 6.0.1 Marshmallow) en een stock-Androidervaring.

En wat zowel voor de consument als Xiaomi goed nieuws is: de kans zit er dik in dat het toestel ook in de Verenigde Staten wordt uitgebracht. Tot nu toe is dat nog niet eerder gebeurd en moesten consumenten hun toestel importeren uit China. Met deze stap hebben Xiaomiliefhebbers in de VS de garantie op een makkelijkere aftersalesservice en een minder grote drempel om de telefoon daadwerkelijk te kopen. Bovendien lijkt de stap naar Europa (en dus naar Nederland) zo ook makkelijker te worden. Voor Xiaomi betekent het een grote hoeveelheid bekendheid op een markt waar het nog geen naam heeft opgebouwd bij de mainstream.

Bron: Krispitech via TheNextWeb

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters