Gamers opgelet: Xiaomi’s gaming smartphone eindelijk onthuld

De afgelopen tijd doken er telkens weer nieuwe geruchten op van  een gaming smartphone, waar Xiaomi mee bezig zou zijn. Via een dochterbedrijf, Black Shark, zou de chinese smartphonemaker komen met een nieuw krachtig toestel om al je gaming fantasieën mee uit te laten komen. We hebben goed nieuws voor fervente mobiele gamers: het toestel bestaat en is officieel onthuld. Maak kennis met de Black Shark gaming smartphone.

Gameconsole designelementen met groene strepen

Als je het toestel ziet, weet je meteen dat het bedoeld is voor games. Het uiterlijk heeft designelementen overgenomen van een gameconsole en de groene accentlijnen maken het geheel af. En als je nog niet doorhad dat het om een gaming smartphone ging, wordt dat overduidelijk gedemonstreerd met het promotiemateriaal.

Xiaomi Black Shark gaming smartphone

120 Hz display

Eerder kwam Razer ook al met een gaming smartphone  en liet hierbij meteen weten dat een smartphone geen smartphone is, zonder 120 Hz display. Xiaomi’s toestel komt inderdaad ook met een 120 Hz display, waardoor Razer zelf zal moeten erkennen dat er competitie bij is gekomen.

Xiaomi Black Shark

Pixelworks Iris chipset

Het toestel komt met de bekende Qualcomm Snapdragon 845 chipset, die we in alle high-end toestellen van dit jaar terugvinden. Naast de Qualcomm chipset vinden we onder de motorkap ook een Pixelworks derde generatie Iris chipset, welke de prestaties naar een hoger niveau zouden tillen. De Pixelworks chip zou onder andere zorgen voor naadloze en scherpe beelden en tot een miljard levendige natuurlijke kleuren.

Superieure gaming ervaring

Xiaomi Black Shark CEO Peter Wu, vergeleek de ontwikkeling van desktop gaming met dat van mobiel gamen. Hij gaf aan dat we allemaal de performance oorlogen hebben meegemaakt, waarbij computers tot het uiterste werden gepusht om de beste gaming ervaring te leveren. Datzelfde zou momenteel gaande zijn in de mobiele wereld, nu smartphones een centrale plaats in ons leven hebben ingenomen. Dankzij de Pixelworks Iris chipset, zou Black Shark het eerste toestel zijn om een superieure gebruikerservaring te leveren op en smartphone.

Xiaomi Black Shark

Twee versies

De Black Shark komt in twee opslagversies. Je kunt gaan voor 6GB RAM in combinatie met 64GB opslagruimte, of 8GB aan werkgeheugen met 128GB opslagruimte. De smartphone is verder uitgerust met een 4.000mAh batterij.

Xiaomi Black Shark

Eerst in China

Op 20 april wordt de Black Shark in China gelanceerd en kunnen ze daar alvast aan de slag met hun favoriete games. Of en wanneer Xiaomi het toestel ook naar het westen brengt is nog onduidelijk. Meer informatie over het toestel kun je vinden op de Black Shark website, maar je zult wel even Google translate zijn werk moeten laten doen.

Naast de Black Shark is Xiaomi de laatste tijd ook bezig geweest op sportief gebied. Onlangs kwam het Chinese bedrijf met de Amazfit Stratos om je prestaties op een stijlvolle manier bij te houden.

Via: BGR

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters