‘Xiaomi komt met eigen chipset’

Samsung heeft er een, Huawei heeft er een, Apple heeft er een en ook LG is ermee bezig: een eigen chipset. Xiaomi zal zich naar verwachting binnenkort bij dat clubje voegen met een Xiaomi chipset met codenaam Rifle.

Xiaomi chipset

De nieuwe chipset van Xiaomi zal het niet gaan opnemen tegen de Snapdragon 820’s van deze wereld. Volgens de Korea Times wordt de Rifle een chip die vooral bedoeld is voor budgetsmartphones. Daarmee probeert Xiaomi vermoedelijk de productiekosten van zijn telefoons omlaag te krijgen om zo betere specificaties te kunnen bieden voor een lage prijs. Die prijs-kwaliteitverhouding is erg belangrijk in de Chinese markt. Qualcomm heeft onlangs de licentiekosten van zijn chips voor Chinese smartphonefabrikanten verlaagd om beter op deze ontwikkelingen in te spelen, maar dat lijkt dus niet genoeg te zijn voor Xiaomi.

Het enige dat momenteel bekend is over de SoC is dat hij aangedreven wordt door standaard ARM-kernen; Xiaomi zal dus niet zijn eigen kern ontwikkelen. Qualcomm en Apple doen dat wel, terwijl Samsung en Huawei overwegend gebruikmaken van de architectuur van ARM.

10 mei

Xiaomi Mi Max
Een teaser van de Xiaomi Mi Max

Volgens de Korea Times zal de nieuwe chipset ‘volgende maand’ bekend gemaakt worden. De kans is groot dat dat op 10 mei gaat gebeuren. Xiaomi heeft al laten weten op die dag een aankondiging te houden. Daar zal in ieder geval de achtste versie van de MIUI-schil getoond worden volgens de fabrikant. De kans is echter groot dat Xiaomi dan met meer producten op de proppen komt, zoals de eerder gelekte Xiaomi Mi Max en een nieuwe versie van de Mi Band.

MIUI 8

Over MIUI 8 is inmiddels ook het nodige bekend. De nieuwe Androidschil wordt waarschijnlijk gebaseerd op Android 6.0 Marshmallow en krijgt een veel uitgebreider notificatiecentrum. Van dat notificatiecentrum heeft Xiaomi zelfs al een korte video uitgebracht, die laat zien dat er van alles ingesteld kan worden en het weerbericht verwerkt zit in het notificatiecentrum via een Google Now-achtige header.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung flexibel display

Samsung onthult echt flexibel display lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Fuchsia logo

Fuchsia gaat Android (nog) niet vervangen lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Android Go

Android Go: besturingssysteem voor opkomende markten lees verder

Google Home

Google onthult nieuwe functies Google Home lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters