‘Xiaomi komt met eigen chipset’

Samsung heeft er een, Huawei heeft er een, Apple heeft er een en ook LG is ermee bezig: een eigen chipset. Xiaomi zal zich naar verwachting binnenkort bij dat clubje voegen met een Xiaomi chipset met codenaam Rifle.

Xiaomi chipset

De nieuwe chipset van Xiaomi zal het niet gaan opnemen tegen de Snapdragon 820’s van deze wereld. Volgens de Korea Times wordt de Rifle een chip die vooral bedoeld is voor budgetsmartphones. Daarmee probeert Xiaomi vermoedelijk de productiekosten van zijn telefoons omlaag te krijgen om zo betere specificaties te kunnen bieden voor een lage prijs. Die prijs-kwaliteitverhouding is erg belangrijk in de Chinese markt. Qualcomm heeft onlangs de licentiekosten van zijn chips voor Chinese smartphonefabrikanten verlaagd om beter op deze ontwikkelingen in te spelen, maar dat lijkt dus niet genoeg te zijn voor Xiaomi.

Het enige dat momenteel bekend is over de SoC is dat hij aangedreven wordt door standaard ARM-kernen; Xiaomi zal dus niet zijn eigen kern ontwikkelen. Qualcomm en Apple doen dat wel, terwijl Samsung en Huawei overwegend gebruikmaken van de architectuur van ARM.

10 mei

Xiaomi Mi Max
Een teaser van de Xiaomi Mi Max

Volgens de Korea Times zal de nieuwe chipset ‘volgende maand’ bekend gemaakt worden. De kans is groot dat dat op 10 mei gaat gebeuren. Xiaomi heeft al laten weten op die dag een aankondiging te houden. Daar zal in ieder geval de achtste versie van de MIUI-schil getoond worden volgens de fabrikant. De kans is echter groot dat Xiaomi dan met meer producten op de proppen komt, zoals de eerder gelekte Xiaomi Mi Max en een nieuwe versie van de Mi Band.

MIUI 8

Over MIUI 8 is inmiddels ook het nodige bekend. De nieuwe Androidschil wordt waarschijnlijk gebaseerd op Android 6.0 Marshmallow en krijgt een veel uitgebreider notificatiecentrum. Van dat notificatiecentrum heeft Xiaomi zelfs al een korte video uitgebracht, die laat zien dat er van alles ingesteld kan worden en het weerbericht verwerkt zit in het notificatiecentrum via een Google Now-achtige header.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters