Xiaomi doorbreekt prijsdrempel met nieuw vlaggenschip

Het Chinese Xiaomi presenteert vandaag een nieuwe smartphone die nog geen 180 euro kost, maar wel de prestaties biedt van een vlaggenschip. Daarmee laat het bedrijf alle concurrenten ver achter zich. Er is weer een prijsdrempel doorbroken.

Xiaomi doorbreekt prijsdrempel met nieuw vlaggenschip xiaomimi4c

Met de Xiaomi Mi 4C presenteert het bedrijf een telefoon met een van de beste processoren die er op de markt zijn, voor een prijs van omgerekend 180 euro. Het gaat om de Snapdragon 808, een zeskernige supersnelle processor die ook in de LG G4 en de nieuwe Moto X zit. Ook biedt het toestel een 13-megapixel camerasensor met verbeterde autofocus en een usb type-c poort. Het toestel wijkt wat deze specificaties betreft af van de Xiaomi Mi 4i, die al eerder op de markt is gebracht en er uiterlijk erg op lijkt.

Beide toestellen bieden Android 5.0 met daar overheen het softwaresausje van Xiaomi. De Mi 4C is ietwat zwaarder dan de Mi 4i, maar heeft wel hetzelfde 5-inch IPS-scherm met een resolutie van 1080 pixels, twee simkaartsleuven en dezelfde geheugenopties: 16GB/2GB en 32GB/3GB. Waarbij de laatste GB staat voor ram en de eerste voor het interne geheugen.

De goedkoopste versie gaat dus in China over de toonbank voor omgerkend 180 euro, wat bijzonder is voor een toestel met zulke hardware aan boord.

Dan nu het slechte nieuws: de Xiaomi Mi 4C zal absoluut niet naar Europa komen, en ook via grijze import is het schier onmogelijk om het toestel te bemachtigen. Toestellen die qua specificaties en prijs in de buurt komen, zijn de OnePlus Two, die toch een stuk duurder is, en de Moto G die ongeveer hetzelfde kost, maar veel minder snelle hardware heeft. Mocht Xiaomi de Mi 4C in Europa verkopen tegen de Chinese prijs (of een paar tientjes meer) maar met dezelfde specs, dan zal de concurrentie het erg lastig krijgen.

Xiaomi doorbreekt prijsdrempel met nieuw vlaggenschip xiaomimi4cside 

Bron: Engadget

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters