Xiaomi hint naar unieke samenwerking met Google: mogelijke Nexus?

Xiaomi heeft vandaag gehint naar een unieke samenwerking tussen Google en Xiaomi, die morgenavond zal worden onthuld.

Google I/O

Morgenavond vindt Google I/O plaats, een groots evenement dat tot en met vrijdag duurt waar Google een hoop nieuwe gadgets, initiatieven en projecten uit de doeken zal doen. We bespraken gisteren al in een artikel en een video wat Google naar verwachting allemaal zal aankondigen. Het gigantische bedrijf is altijd met verbazingwekkend veel projecten en producten bezig, dus het lijstje is niet mis. Toch kunnen we nog een nieuw item aan die lijst toevoegen, want het lijkt er op dat het bekende Chinese merk Xiaomi een grote rol gaat spelen tijdens de keynote van Google.

Xiaomi

Xiaomi is in de afgelopen jaren enorm populair geworden dankzij zijn degelijke smartphones en ontzettend lage prijzen. Hugo Barra, Vice President bij Xiaomi, werkte voor zijn belangrijke rol bij het Chinese bedrijf bij Google als het hoofd van de Android afdeling. Hij heeft zelf dus nieuwe Nexus smartphones en Android versies aangekondigd op het podium tijdens Google I/O. Vandaag plaatste hij een cryptische Tweet waar in hij hint naar een mysterieuze samenwerking tussen Google en Xiaomi die aankomende woensdag waarschijnlijk zal worden aangekondigd.

Android TV?

De sneak peek uit de bovenstaande Tweet is nogal vaag, naast dat het natuurlijk een gestileerde “I/O” is. De volumeknoppen en de ronde vormen lijken te wijzen op een soort media player, maar het zou ook net zo goed om de knoppen van een nieuwe Nexus smartphone kunnen gaan. Toch is dat laatste onwaarschijnlijk, gezien Google altijd zijn Nexus telefoons later in het jaar aankondigt en HTC dit jaar verantwoordelijk is voor de twee nieuwe Nexus smartphones. Gaat het dan toch om een Android TV? Het bedrijf brengt zelf ook al tv’s uit, dus het zou zomaar kunnen.

Gezien Google in zoveel productcategorieën actief is blijft het lastig te voorspellen waar Hugo Barra naar hint. Dankzij verschillende geruchten en een tabblad in de Google Play Developers Console weten we bijvoorbeeld dat Google ook een Android VR headset aan gaat kondigen, dus het zou zomaar kunnen dat Xiaomi verantwoordelijk is voor de productie.

Xiaomi in het westen

Het Chinese bedrijf wil al langer het westen veroveren met zijn producten, maar de infrastructuur en beschikbare producten blijven beperkt. Een samenwerking met Google zou Xiaomi net dat duwtje in de rug kunnen geven om ook in het westen succesvol te zijn. We gaan het morgenavond allemaal om 19:00 horen, wanneer de keynote van Google start. Hieronder kun je op je gemakje nog eens onze verwachtingen voor het event bekijken.

Bron: Hugo Barra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Rajesh -

  Lijkt me zeer sterk dat er een Nexus komt van Xiaomi gezien de in het artikel reeds genoemde beperking. Tenzij ze het op de Chinese markt willen richten?

  Anyway, persoonlijk denk ik dat het een accessoire gaat worden.

   1. Axel -

    Ja ze zijn misschien redelijk goed maar ik had eerder gehoopt op nog is huawei of samsung is dat eigenlijk ooit al is gebeurt?

   2. Rajesh -

    Wat te denken van Sony, dat is de enige globale speler die nog nooit een Nexus heeft gemaakt.

   3. Axel -

    Nee ik hoop niet echt van sony die heb ik nooit goed gevonden en die zijn ook niet zo goed bezig

  1. kelvin -

   Je gaat niet merken dat t van xiaomi is aangezien er een SD chip in komt een stock android mocht het gebeuren
   Dus de crappy interface van chinezen heb je dan geen last van 😉

headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Simkaarten vervangen door E-sim

E-sim maakt korte metten met je SIM-kaart: dit is wat je moet weten lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters