Xiaomi hint naar unieke samenwerking met Google: mogelijke Nexus?

Xiaomi heeft vandaag gehint naar een unieke samenwerking tussen Google en Xiaomi, die morgenavond zal worden onthuld.

Google I/O

Morgenavond vindt Google I/O plaats, een groots evenement dat tot en met vrijdag duurt waar Google een hoop nieuwe gadgets, initiatieven en projecten uit de doeken zal doen. We bespraken gisteren al in een artikel en een video wat Google naar verwachting allemaal zal aankondigen. Het gigantische bedrijf is altijd met verbazingwekkend veel projecten en producten bezig, dus het lijstje is niet mis. Toch kunnen we nog een nieuw item aan die lijst toevoegen, want het lijkt er op dat het bekende Chinese merk Xiaomi een grote rol gaat spelen tijdens de keynote van Google.

Xiaomi

Xiaomi is in de afgelopen jaren enorm populair geworden dankzij zijn degelijke smartphones en ontzettend lage prijzen. Hugo Barra, Vice President bij Xiaomi, werkte voor zijn belangrijke rol bij het Chinese bedrijf bij Google als het hoofd van de Android afdeling. Hij heeft zelf dus nieuwe Nexus smartphones en Android versies aangekondigd op het podium tijdens Google I/O. Vandaag plaatste hij een cryptische Tweet waar in hij hint naar een mysterieuze samenwerking tussen Google en Xiaomi die aankomende woensdag waarschijnlijk zal worden aangekondigd.

Android TV?

De sneak peek uit de bovenstaande Tweet is nogal vaag, naast dat het natuurlijk een gestileerde “I/O” is. De volumeknoppen en de ronde vormen lijken te wijzen op een soort media player, maar het zou ook net zo goed om de knoppen van een nieuwe Nexus smartphone kunnen gaan. Toch is dat laatste onwaarschijnlijk, gezien Google altijd zijn Nexus telefoons later in het jaar aankondigt en HTC dit jaar verantwoordelijk is voor de twee nieuwe Nexus smartphones. Gaat het dan toch om een Android TV? Het bedrijf brengt zelf ook al tv’s uit, dus het zou zomaar kunnen.

Gezien Google in zoveel productcategorieën actief is blijft het lastig te voorspellen waar Hugo Barra naar hint. Dankzij verschillende geruchten en een tabblad in de Google Play Developers Console weten we bijvoorbeeld dat Google ook een Android VR headset aan gaat kondigen, dus het zou zomaar kunnen dat Xiaomi verantwoordelijk is voor de productie.

Xiaomi in het westen

Het Chinese bedrijf wil al langer het westen veroveren met zijn producten, maar de infrastructuur en beschikbare producten blijven beperkt. Een samenwerking met Google zou Xiaomi net dat duwtje in de rug kunnen geven om ook in het westen succesvol te zijn. We gaan het morgenavond allemaal om 19:00 horen, wanneer de keynote van Google start. Hieronder kun je op je gemakje nog eens onze verwachtingen voor het event bekijken.

Bron: Hugo Barra

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters