Xiaomi en Lenovo worden virtuele operators in China

Fabrikanten Xiaomi en Lenovo hebben een licentie in China verkregen om een virtuele operator op te zetten. De twee fabrikanten willen zo klanten nog verder aan zich binden door een totaaloplossing aan te bieden.

In China sluit binnenkort de inschrijving bij de overheid voor het verkrijgen van een MVNO-licentie. Op het nippertje hebben zowel Lenovo als Xiaomi een licentie-aanvraag ingediend en gekregen voor een virtuele operator in China. De twee bedrijven gaan gebruik maken van China Telecom’s netwerk voor het uitrollen van hun eigen diensten. Hierdoor kunnen Xiaomi en Lenovo ondermeer data en belminuten bundelen met de verkoop van hun smartphones, tablets en laptop’s in China.

Een dergelijke aanpak is redelijk uniek. Zo zijn er weinig fabrikanten op de wereld die een eigen provider hebben in een land. Zo heeft LG wel in Zuid-Korea haar eigen provider. Xiaomi, Lenovo en Huawei, die al eerder een licentie had genomen, zullen waarschijnlijk volgend jaar eigen diensten gaan aanbieden via het netwerk van China Telecom. Lenovo heeft overigens ook een overeenkomst gesloten met China Unicom, waardoor het heel China kan bedienen met mobielediensten. De verwachting is dat beide fabrikanten gratis minuten en data mee gaan leveren met hun producten zodra een klant deze aanschaft in China.

Geruchten gaan ook dat ondermeer Google en Apple in Amerika het zelfde op termijn voor elkaar willen boksen. Wat hiervan de status is, is echter onduidelijk.

Xiaomi Huawei 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters