Xiaomi haalt afzet van 80 miljoen niet

Xiaomi haalt de doelstelling van 80 miljoen verkochte smartphones niet. Het bedrijf stelde eerder zijn doelstelling van 100 miljoen bij naar 80. Uiteindelijk heeft het bedrijf iets meer dan 70 miljoen toestellen verkocht.

De Chinese fabrikant Xiaomi heeft voor zichzelf te hoge doelen gesteld. Het bedrijf begon het jaar ambitieus met een verwachte afzet van 100 miljoen toestellen, dit werd later al bijgesteld naar 80 miljoen. Zelfs dat haalde het bedrijf niet en de afzet is blijven steken op iets meer dan 70 miljoen toestellen.

Groei XiaomiAH-Xiaomi-Logo-1.4

Ondanks de tegenvallende cijfers heeft Xiaomi alsnog een groei van 15 procent doorgemaakt
vergeleken met het jaar ervoor. In 2014 verkocht de fabrikant zo’n 61 miljoen smartphones. Topman, Lei Jun, dekte zich eerder al in door te zeggen dat het halen van de doelstellingen niet de hoogste prioriteit heeft.

Huawei

Xiaomi bestaat ondertussen al meer dan zes jaar. Het bedrijf verkoopt Android-smartphones met een erg goede prijs-kwaliteitsverhouding. Dit is de grootste kracht van Chinese fabrikanten. Tot 2015 was Xiaomi zelfs nog groter dan Huawei, maar het bedrijf werd ingehaald. Daarnaast haalde Huawei wél de afzet van 100 miljoen toestellen.

Top twee

Ondanks de gemiste doelstelling en Huawei die groter is geworden, staat Xiaomi in de top twee van waardevolste tech-bedrijven zonder beursnotering. De fabrikant werd eind 2014 door investeerders gewaardeerd op 46 miljard dollar. Het enige bedrijf wat niet op de beurs genoteerd staat en meer waard is, is Uber.

xiaomi
Xiaomi Redmi 3

Redmi 3 en Redmi Note 3

Xiaomi bracht onlangs de Redmi 3 en Redmi Note 3 op de markt. De Redmi 3 heeft midrange-specificaties en kost omgerekend slechts 96 euro. De Redmi Note 3 biedt vergelijkbare specificaties met een phabletdesign voor omgerekend 140 euro. Het bedrijf moet het echt hebben van zijn lage prijzen. Toch schijnt de Chinese markt, waar de fabrikant vooral actief is, verzadigd te zijn. Dit betekent dat er minder mensen zijn die voor het eerst een smartphone kopen wat leidt tot een kleinere afzet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Nokia 9 benchmarktest

‘Nokia 9 benchmarktest: high-end smartphone verslaat Samsung Galaxy S8’ lees verder

Apple iphone 8

‘Apple iPhone 8 voor het eerst in het wild gespot’ lees verder

iPhone 9 iPhone 10

‘Eerste details iPhone 9 en iPhone 10 opgedoken’ lees verder

Samsung Galaxy J5 (2017)

Officiële foto’s Samsung Galaxy J5 (2017) en Galaxy J7 (2017) gelekt lees verder

Carl Pei OnePlus 5

OnePlus CEO bevestigt: OnePlus 5 heeft headphone jack lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters