Xiaomi is zelfvoorzienend en heeft geen geld van investeerders nodig

China’s meest waardevolle start-up, Xiaomi, is zelfvoorzienend en heeft geen geld nodig van investeerders. Dit stelt Hugo Barra, de topman van het bedrijf. Daarnaast heeft het bedrijf nog geen plannen om naar de beurs te gaan.

Xiaomi verkocht afgelopen jaar 70 miljoen smartphones, maar haalde het beoogde verkoopdoel van 80 tot 100 miljoen smartphones niet. Ze hadden wel 15 procent meer verkocht dan het jaar daarvoor maar haalde de verkoopdoelstelling niet. Het bedrijf is een van de top vier grootste smartphonefabrikanten van de wereld.

XiaomiConcurrentie

Op de Chinese markt had Xiaomi veel last van concurrentie. Huawei had onjuiste informatie verspreid over de kwaliteit van de smartphones en andere producten, maar ondanks de onjuiste informatie van Huawei zijn zij toch de grootste gebleven in China. “Wij zijn trots dat een durfonderneming als wij het zo’n groot bedrijf moeilijk maakt”, volgens Lei.

Virtual realityXiaomi

Op dit moment is het Chinese bedrijf opzoek naar virtual reality binnen de markt. Volgens directeur, Lei duurt het drie tot vijf jaar voordat virtual reality een volwassen markt is. Xiaomi verkoopt vooral smartphones in China en India, dit gaat volgens de directeur voorlopig niet veranderen. Vorig jaar hadden ze in het vierde kwartaal van vorig in India een marktaandeel van 3,5 procent en staan ze net achter Apple die een marktaandeel heeft van 4,6 procent. Lei wil dat Xiaomi in India tot de grootste drie gaat horen. “Wij kijken naar uitbreiding in andere landen, maar we verwachten niet dat de grootte van onze activiteiten daar zo groot zal worden”, aldus de Lei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Simkaarten vervangen door E-sim

E-sim maakt korte metten met je SIM-kaart: dit is wat je moet weten lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters