Xiaomi komt zeer binnenkort naar het westen

Na jaren aan geruchten en vage beloftes is het nu dan eindelijk bijna zover: Xiaomi komt zeer binnenkort naar Amerika!

Xiaomi

Xiaomi timmert al jaren hard aan de weg met zijn spotgoedkope Android smartphones. Het Chinese bedrijf wist snel de meest succesvolle smartphonefabrikant van China te worden, de grootste smartphonemarkt ter wereld. Het afgelopen jaar kwam daar echter verandering in door de vlaggenschepen van Huawei. Dat neemt echter niet weg dat Xiaomi zeer ambitieus blijft. Al sinds het bedrijf net begonnen was doen er geruchten de ronde dat Xiaomi namelijk ook Amerika wil bestormen.

Elke keer dat er een nieuw gerucht daar op wijst laat de smartphonefabrikant net zo snel weer weten dat het voorlopig geen plannen heeft om naar het westen te komen. Daar gaat nu echter verandering in komen, zo blijkt uit een interview dat Bloomberg recent met de vice president van Xiaomi hield.

Amerika

Hugo Barra Amerika
Hugo Barra

Dat komt niet door pure ambitie, zo moet voormalig Googler en Xiaomi Vice President Hugo Barra toegeven. Door de mindere prestaties in China kan het bedrijf het zich niet langer veroorloven om niet naar Amerika te gaan, aldus Barra. Volgens hem zijn de Verenigde Staten erg belangrijk voor elektronica merken en Xiaomi in het speciaal. Volgens Hugo Barra zal het bedrijf sociale media gaan gebruiken om zich te profileren in de unieke markt. De smartphonefabrikant heeft bovendien een geheim wapen: flash sales. De korte verkoopacties creëren een soort urgentie die er in China en India voor gezorgd heeft dat het bedrijf miljoenen smartphones kon verkopen. Bovendien sloot Xiaomi ondanks nog een grote licentie-deal met Microsoft.

Oktober

Technisch verkoopt Xiaomi al producten in Amerika via zijn website, Mi.com. Dan gaat het om accessoires zoals powerbanks, Mi Bands en oordopjes. Als westerse consument kun je via derde partijen al relatief gemakkelijk een Xiaomi smartphone of tablet bemachtigen, maar binnenkort kunnen Amerikanen de toestellen dus direct bij Xiaomi aanschaffen. Barra liet tegenover Bloomberg weten dat het bedrijf in oktober een nieuw product in de Verenigde Staten zal introduceren.

Xiaomi Mi Note 2

Het voormalige hoofd van Google’s Android divisie wilde helaas nog niet verklappen om wat voor type product het gaat, maar gezien de timing zou het zomaar de Xiaomi Mi Note 2 kunnen zijn. De strakke phablet is een goed voorbeeld van waar Xiaomi zo goed in is: spotgoedkope vlaggenschepen ontwikkelen die zich qua gebruikservaring kunnen meten met Samsung en andere grote smartphonemerken.

India

Xiaomi was twee jaar geleden nog de grootste smartphonefabrikant van China, maar door de uitstekende prestaties van het immer groeiende Huawei is daar verandering in gekomen. Het afgelopen kwartaal had Xiaomi het op drie na grootste marktaandeel van het land in handen. Je hoeft je nog geen zorgen te maken over de Chinese smartphonefabrikant, want het afgelopen jaar bestormde Xiaomi India, en met succes. De zeer rap groeiende smartphonemarkt lijkt een perfecte match te zijn met het Chinese merk. Waar Apple tegen het probleem oploopt dat de Indiase gemiddelde consument relatief arm is, kan Xiaomi met zijn spotgoedkope modellen juist hard aan de weg timmeren in het land. Nu komt daar binnenkort dus ook nog eens Amerika bij.

Bron: Bloomberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Steve Jobs innovatie

Apple na Steve Jobs: waar blijft de grote innovatie? lees verder

Project Ara

Modulaire smartphone: Google’s Project Ara is springlevend dankzij Facebook lees verder

ARKit

Waarom Apple Android ver achter zich gaat laten als het om augmented reality gaat lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

Bixby Voice

Samsung Galaxy S8: waar blijft Bixby Voice? lees verder

Facetime

Elf verborgen iOS 11 features die je moet proberen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters