Xiaomi laat software nog meer op iOS lijken

De Chinese fabrikant van Androidtelefoons Xiaomi heeft met MIUI 6 een nieuwe softwareschil gepresenteerd die volgens critici nog meer op iOS lijkt dan de vorige. Xiaomi heeft het zelf liever over een interface die de gebruiker van dienst is door meer duidelijkheid.

Xiaomi laat software nog meer op iOS lijken miui6 final

De softwareschil draait om Android 4.4 Kitkat en is door Xiaomi van top tot teen opnieuw ontworpen. Alles bedoeld om de gebruiker een zo ‘vlak’ mogelijke ervaring te geven. Alle systeem-apps zoals de agenda, rekenmachine, camera en het kompas zijn ontdaan van alles dat niet onmiddellijk relevant is voor het gebruik van de app.

Voorts heeft Xiaomi ook notificaties op het lockscreen gezet en gebruikers kunnen die zelf van een prioriteit voorzien. Door een simpel veegje over het scherm kan een notificatie meer laten zien.

De launcher biedt ondersteuning voor folders en iconen kunnen makkelijk worden verplaatst, in een folder worden gezet of verwijderd. Het notificatiecentrum is ontworpen naar het voorbeeld van iOS en kan te voorschijn worden gehaald door een veeg naar beneden in het lockscreen.

Voorts meldt Xiaomi over MIUI 6 dat er vele verbeteringen zijn doorgevoerd voor het optimaliseren van de kernel en het ramgeheugen, zodat een vloeiende gebruikerservaring moet ntstaan. De ingebouwde veiligheids-apps bevatten een virus- en malwarescanner en een ‘manager’ die de permissies voor de apps beheert. De CCleaner-app is eveneens in MIUI 6 opgenomen, zodat de gebruiker hiermee automatisch danwel handmatig geheugen kan vrijmaken.

Xiaomi heeft niet onthuld wanneer MIUI 6 beschikbaar word gesteld, maar wel gezegd dat deze user interface ook voor andere toestellen beschikbaar wordt gesteld.

Bron: Android Beat

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters