Xiaomi lanceert dinsdag midrangetelefoon Redmi 1S

De Chinese smartphoneproducent Xiaomi heeft de pers uitgenodigd om dinsdag de lancering van een nieuw midrangetoestel bij te wonen. De Redmi 1S heeft keurige specificaties en loopt op een Qualcomm 1.6 Ghz quadcoreprocessor, en bezit een 4.7-inch scherm.

Xiaomi lanceert dinsdag midrangetelefoon REdmi 1S xiaomi redmi 1s

De fabrikant boekt de laatste tijd veel succes met de Mi3 en de Redmi Note. De Redmi-serie wordt nu met de 1S uitgebreid, het eerst in India. Te verwachten valt dat de nieuwe Redmi 1S ook in Europa te bestellen valt. Via een website van de fabrikant is dat nu ook mogelijk voor bijvoorbeeld de Mi3 en de Redmi Note.

De specificaties van het toestel plaatsen het in de midrangecategorie. Het 4.7-inch scherm heeft een resolutie van 1280x720p en het is een helder IPS-display. De Qualcomm Snapdragon 400-processor wordt begeleid door een Adreno 305-GPU en 1GB ram. Er zit 8GB intern geheugen in en dat kan met een micro sd-kaart worden uitgebreid tot 64 GB. Het toestel biedt geen LTE-connectiemogelijkheid, alleen 3G. De batterij levert 2000 mAh aan stroom, achterop is een 8-megapixelcamera geplaatst en aan de voorkant een 1,6-megapixel frontcamera.

Het toestel zal waarschijnlijk nog geen 88 euro gaan kosten, als de Indiase prijs tenminste ook in Europa wordt gevraagd. Daarmee is het een zeer goede deal, misschien wel de beste, in het midrangesegment als het toestel tenminste ook hier beschikbaar komt.

Bron: Fone arena

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters