Xiaomi lanceert MIUI 8

Xiaomi heeft vandaag de nieuwste versie van zijn Android-schil gepresenteerd. MIUI 8 werd in mei al in China uitgebracht, maar nu is de software beschikbaar voor alle landen wereldwijd, in elke taal. Daarnaast zijn er een aantal nieuwe functies aan toegevoegd.

Xiaomi is een Chinese fabrikant die zijn toestellen niet direct in Nederland verkoopt, maar toch zijn er aardig wat Nederlandse consumenten die de smartphones kopen voor de goede prijs-kwaliteit verhouding. De smartphones draaien allemaal op Android en hebben daar de MIUI-schil overheen. De nieuwste versie daarvan, versie 8, komt binnenkort ook naar Nederland toe.

MIUI 8MIUI 8

Xiaomi had MIUI 8 in mei al in China gelanceerd. De software kreeg toen vooral een nieuw design. Vandaag heeft het bedrijf aangekondigd dat de software wereldwijd beschikbaar zal worden. Elke taal zal dus ondersteund worden en er zijn ook een paar nieuwe functies toegevoegd als bonus.

Notificaties

De grootste verandering die vandaag is gepresenteerd is het notificatiescherm. Deze heeft een nieuwe indeling met implementatie van het weer. De kleur van het notificatiescherm past zich aan aan het weer. Als het bewolkt is, wordt deze dus donkerder. Als het zonnig is, neemt hij een vrolijke kleur aan. Deze kleurverandering is ook te vinden in andere apps.

gsmarena_002‘Scrolling screenshots’

Verder kun je nu ook grotere screenshots maken. Veel smartphones kunnen alleen een screenshot maken van wat er op het scherm staat, maar soms wil je een heel WhatsAppgesprek in één keer in een screenshot. In MIUI 8 kan dit nu met scrollbare screenshots. Je kunt een hele pagina in één keer opslaan en later bijsnijden zoals jij dit wil.

Dual Appsgsmarena_003

Dual Apps is een hele interessante nieuwe functie. Als jouw toestel twee simkaarten heeft betekent dit vaak dat je privé en zakelijke accounts op één toestel hebt. Dual Apps zorgt ervoor dat je voor elke app twee accounts kunt maken. Je kunt bijvoorbeeld twee WhatsApp-accounts toevoegen of twee Facebook-accounts. Je kunt op het startscherm ook meerdere opstellingen creëren om zakelijk en privé beter te scheiden.

Beschikbaarheid

MIUI 8 wordt op 11 juli wereldwijd als bèta gelanceerd. De stabielere en completere versie zal op 16 augustus gelanceerd worden. De software is dan te downloaden voor de Mi 5, Mi Max, Mi Note, Mi 4i, Mi 4, Mi 3, Mi 2, Redmi Note 3, Redmi Note 2, Redmi Note Prime, Redmi Note, Redmi 2 Prime, Redmi 2, en Redmi 1s.

Bron: GSMArena

WhatsApp

Storing WhatsApp zorgt ervoor dat je geen berichten kunt versturen en ontvangen lees verder

Apple iPhone X inbranden

iOS 11.1.2 maakt de iPhone X winterproof lees verder

Face ID

Face ID omzeilen is mogelijk, maar dat zegt niets lees verder

iphone x notch

Hoe je de notch van de iPhone X kunt verbergen lees verder

ios 11

De rekenmachine in iOS 11 faalt – gebruik ‘m dus niet lees verder

iOS 11.1

Zorgt de iOS 11.1 bug ervoor dat je de ‘i’ niet kunt typen? Zo los je het op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters