Xiaomi lanceert scherp geprijsde Mi Box

Xiaomi heeft gisteravond officieel de Xiaomi Mi box onthult, een scherp geprijsd Android TV kastje.

Xiaomi Mi Box

Xiaomi Mi Box Google onthulde begin dit jaar tijdens zijn Google I/O keynote in samenwerking met het Chinese Xiaomi de Mi Box met Android TV. Daarna bleef het lang stil rondom het scherp geprijsde mediakastje, maar daar kwam eerder vorige week gelukkig verandering in. De Xiaomi Mi Box werd al in de schappen van verschillende Amerikaanse winkelketens gespot, met het opvallend goedkope prijskaartje van $69.

Android TV

Het mediakastje schaart zich in een kort rijtje van Android TV kastjes. Google’s besturingssysteem voor televisies borduurt op een intuïtieve manier voort op de toegankelijkheid en simpliciteit van de Chromecast. Helaas waren de meeste Android TV producten tot nu toe redelijke flops. Google´s eigen originele Nexus TV werd amper verkocht, en de Razer Forge TV heeft niet eens ondersteuning voor Netflix ontvangen. De enige relatief succesvolle en moderne Android TV is de NVIDIA Shield, een kastje dat echter helaas maar liefst $200 kost. Xiaomi´s Mi Box kan hetzelfde, maar dan voor drie keer zo weinig.

Mi Box specificaties

De Xiaomi Mi Box ondersteunt 60fps 4K video, HDR en DTS/Dolby surround sound. Het Android TV kastje heeft 8GB aan uitbreidbaar opslaggeheugen, dus je kunt ook gewoon je harde schijf aan het kastje hangen. Gelukkig zul je de meeste content waarschijnlijk streamen, dus het karige opslaggeheugen zal niet snel een obstakel vormen. Je kunt de Xiaomi Mi Box bedienen met een Bluetooth afstandsbediening, met ondersteuning voor Google’s stemcommando’s.

Beschikbaarheid en prijs

Het nieuwe kastje is uniek voor Xiaomi in het opzicht dat de Mi Box gewoon op stock Android TV draait, dus je hoeft niet te worstelen met Xiaomi’s eigen Android schil. Het prijskaartje van de Xiaomi Mi Box steelt echter de show. Voor $69 haal je al het capabele Android TV kastje in huis. Daarmee wordt de 4K Chromecast die Google vanavond naar verluidt aan gaat kondigen opeens een relatief duur apparaatje, gezien de Mi Box hetzelfde en meer kan. In Nederland heb je in ieder geval niet het luxeprobleem dat je moet kiezen, want voorlopig is de Xiaomi Mi Box enkel in Amerika te koop.

Bron: Xiaomi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Matthew -

    Als aanvulling op mijn vorige post:

    De Mi Box heeft geen ondersteuning voor bijvoorbeeld HD audio passthrough voor Dolby TrueHD + Atmos en DTS HD MA

  2. Matthew -

    “De enige relatief succesvolle en moderne Android TV is de NVIDIA Shield, een kastje dat echter helaas maar liefst $200 kost. Xiaomi´s Mi Box kan hetzelfde, maar dan voor drie keer zo weinig.”

    De Nvidia Shield is 4x zo krachtig dan de nieuwe Mi Box. Daarbij ondersteunt de Mi Box lang niet alle audio en video formaten die de Shield wel (soepel) ondersteund.

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters