‘Xiaomi maakt Windows Phone variant van Mi 5’

Xiaomi kondigt op 24 februari zijn nieuwe vlaggenschip aan: de Mi 5. Opvallend is dat er ook een Windows Phone-variant van de telefoon zou komen.

Xiaomi maakte vorige week zijn jaarcijfers bekend. Tegelijkertijd kondigde de fabrikant aan wanneer het zijn nieuwe vlaggenschip, de Mi 5, presenteert. Dit gebeurt op 24 februari op het Mobile World Congress in Barcelona, waarbij All About Phones aanwezig is. Het is de eerste keer dat Xiaomi een toptelefoon op deze beurs aankondigt. Tegelijkertijd vindt er in China een persevenement plaats waar de Mi 5 geïntroduceerd wordt aan het Chinese publiek.

xiaomi Mi 5 curvedWindows Phone variant

Het is geen verrassing dat de Mi 5 op Android draait. Dat Xiaomi voor de eerste keer met een Windows Phone-variant van zijn vlaggenschip komt is wel vermeldenswaardig. Het is niet de eerste keer dat de Chinese fabrikant een samenwerking met Windows zoekt. Afgelopen december bood het een previewversie van Windows 10 aan op de Xiaomi Mi 4. De vorig jaar uitgebrachte Mi Pad 2 is ook verkrijgbaar als Windows-tablet, hoewel het hier de volledige desktop versie van Windows betreft.

Specificaties

Over het toestel zelf wordt flink gespeculeerd. Zeker is dat er in de telefoon Qualcomm’s Snapdragon 820-chipset zit en dat er ruimte is voor twee simkaarten. Ook NFC maakt zijn rentree nadat het in het vorige toestel ontbrak. Volgens Xiaomi-topman Liwan Jiang krijgt de Mi 5 een full HD-display met een resolutie van 1920×1080 pixels en recentelijk opgedoken foto’s tonen naast een versie met standaard display ook een versie met een curved display.

Xiaomi mi 5Dit zou vergelijkbaar zijn met het scherm dat in de Samsung Galaxy S6 Edge zit. Het scherm van deze smartphone heeft alleen wel een hogere resolutie: 2560×1440 pixels. Het is niet de eerste keer dat een fabrikant een Windows Phone-variant van zijn vlaggenschip uitbrengt. HTC deed dit in 2014 al met de One M8.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters