‘Xiaomi Max krijgt gigantisch 6,4 inch-scherm’

Xiaomi’s nieuwe phablet, de Xiaomi Max, krijgt een 6,4 inch-scherm. Dit blijkt uit foto’s die in de fabriek zijn gemaakt. Alleen het paneel aan de voorkant is te zien, op de rest van de telefoon moeten we nog even wachten.

Trend

Het is de laatste jaren een trend geweest om grotere telefoons te maken. Zo’n vier jaar geleden was een 4 inch-scherm nog heel normaal, maar vandaag de dag is 5 inch de sweet spot. Daarnaast zijn er ook nog phablets die deze trend nog extremer aanpakken. Zelfs Apple doet eraan mee met zijn 5,5-inch iPhone 6(S) Plus. Toch is er vandaag een toestel gelekt wat alle grenzen doorbreekt.

Tablet of phablet?Xiaomi Max

De Xiaomi Max heeft een schermdiagonaal van een immense 6,4 inches. Deze afmetingen komen werkelijk dichter in de buurt van een tablet dan van een phablet. Er zijn al wel tablets met 4G-opties zodat je ermee kunt bellen, maar die zijn niet ontworpen om in je broekzak te stoppen.

Voorpaneel

Het voorpaneel wat te zien is op de foto’s bevat erg dunne randen en aanraakgevoelige knoppen aan de onderkant. Er is geen vingerprintsensor te zien dus waarschijnlijk bevind deze zich aan de achterkant zoals bij de laatste Nexus-telefoons. Er is over de specificaties van het toestel nog niet veel bekend. De enige zekerheid die er is, is dat er een Qualcomm Snapdragon 820-processor in komt te zitten. Deze is onder andere te vinden in de Samsung Galaxy S7, LG G5 en HTC 10. Wat de resolutie van het gigantische scherm gaat worden is ook nog niet bekend.

Xiaomi Max

De naam, Xiaomi Max, is gisteren pas gekozen. Via een poll op de website van Xiaomi is de naam ‘Max’ gekozen voor het toestel. In dit geval past de naam Max wel goed bij de grootte. Wanneer het toestel op de markt komt is nog niet bekend. De verwachtingen zijn dat er ergens volgende maand een presentatie plaats zal vinden.

Bron: Mydrivers (Chinees)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nokia 7 2018

Vijf nieuwe Nokia smartphones onthuld: van flagship tot budgetmodel lees verder

Samsung Galaxy S9 en S9+

Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus onthuld: iPhone X killer lees verder

LG V30S ThinQ

LG onthult slimmere versie LG V30: de LG V30S ThinQ lees verder

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters