Xiaomi Mi 5s en 5s Plus officieel aangekondigd

xioami-mi-5sXiaomi heeft de Xiaomi Mi 5s en 5s Plus officieel aangekondigd. De smartphone komt in China op 29 september uit. Er gingen al langer geruchten over de telefoon van Chinese makelij.

Specificaties Xiaomi Mi 5s

De Xiaomi Mi 5s heeft een 5,15-inch Full HD-beeldscherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. De helderheid is 600 nits. De processor die we onder de motorkap vinden, is de nieuwe Snapdragon 821 van Qualcomm. Deze heeft vier kernen die geklokt zijn op 2,4 GHz. Het werkgeheugen is 4 GB en de opslagruimte is 64 of 128 GB. In die laatste versie krijg bovendien drukgevoelig scherm dat vergelijkbaar is met dat van de iPhone. Daarmee kan de telefoon ‘voelen’ hoe hard je het scherm indrukt. Aan de hand daarvan kan hij verschillende acties uitvoeren. Ook heeft Xiaomi de Mi 5s uitgerust met een ultrasonische vingerafdrukscanner onder glas. Deze maakt het moeilijker om vingerafdrukken te vervalsen. Bovendien kun je je vinger overal op het glas leggen in plaats van op één plek. De achter- en voorcamera hebben sensors met respectievelijk 12 en 4 megapixels. De telefoon heeft een USB-c poort en een 3200 mAh-batterij.

Verschillen Xiaomi Mi 5s Plus

De Xiaomi Mi 5s Plus verschilt uiteraard op een aantal punten van de Xiaomi Mi 5s. Zo heeft het duurdere toestel een dubbele 13-megapixelachtercamera van Sony. Het scherm is met 5,7 inch bijna een halve inch groter dan dat van de Mi 5s. Ook is de 5s Plus uitgerust met een geheugen van 6 GB en een batterij met een lading van 3800 mAh. Voor de rest zijn de specificaties van de Mi 5s Plus gelijk aan die van de Mi 5s.

Beschikbaarheid en prijs

De Xiaomi Mi 5s en 5s Plus komen op 29 september in China uit. De prijs van de 5s Plus gaat van 306 tot 346 euro. Voor de ‘gewone’ Mi 5s ben je 266 tot 306 euro kwijt. Deze prijzen zullen echter bij een eventuele Europese release waarschijnlijk hoger zijn. Wanneer en of de Xiaomi-telefoons ook naar Europa komen, is nog niet bekend.

Bron: Xiaomi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Apple iPhone 8

Apple wil minder afhankelijk worden van Samsung 📱 lees verder

All About Phones Apple iPhone 7 review

Apple is al druk bezig met de iPhone 9: eerste details duiken op lees verder

Samsung Galaxy S8 Active

Drastische transformatie: check de eerste Samsung Galaxy S8 Active foto’s lees verder

Apple gebouw

Apple is het meest winstgevende bedrijf op aarde lees verder

apple iPhone 8

Zo ziet de Apple iPhone 8 eruit als het scherm aan staat lees verder

Samsung Galaxy S8 en S7

Samsung Galaxy S8 verkoopt stuk beter dan Galaxy S7 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters