Xiaomi Mi 6 Geekbench scores hoger dan Samsung’s Galaxy S8 en S8+

Op 19 april is het eindelijk zover en zal het Xiaomi Mi 6 vlaggenschip toestel eindelijk gelanceerd worden. Het team van Geekbench lijkt bij de gelukkigen te horen, die het toestel al in handen heeft gekregen. Onlangs verschenen Xiaomi Mi 6 Geekbench scores online voor een single- en multi-core test. Wat opvallend is, is dat het toestel een hogere score behaalde dan de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+.

Benchmark scores liegen soms

Benchmark testen zijn een handige manier om verschillende toestellen met elkaar vergelijken voordat een aankoop wordt gedaan. Theoretisch gezien zou een hogere score moeten betekenen dat het toestel ook beter presteert. Vaak klopt dit ook, maar soms wordt er ook door smartphone makers gesjoemeld met kloksnelheden om een hogere score te behalen. Een hogere score is dus geen garantie dat het om de beste smartphone gaat.

Specificaties Mi 6 in benchmark test

Het Xiaomi Mi 6 toestel dat door Geekbench werd getest had een octa-core Snapdragon 835 processor in combinatie met een Adreno CPU en 6GB RAM. De test werd uitgevoerd bij een kloksnelheid van 1.9GHz, terwijl het toestel op Android 7.1.1 met MIUI 8 draaide. Geekbench vermeldt dat het toestel een 5.15 inch FHD display heeft met een resolutie van 1080 x 1920 pixels. Aan de voorkant heeft de Mi 6 een 8 megapixel selfie camera en aan de achterkant een 19 megapixel lens. Verder komt het toestel met een 3200mAh batterij.

Xiaomi Mi 6 Geekbench scoresXiaomi Mi 6 Geekbench scores

Bij de single-core test kreeg de Mi 6 een score van  2006 punten, terwijl de multi-core test 6438 punten opleverde. Met deze scores verslaat de Mi 6 de scores van de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+. De Galaxy S8 scoorde bij de single-core test 1916 punten. De multi-core test leverde de S8 6011 punten op. Het grotere Samsung toestel kreeg een iets hogere score dan de S8. De Galaxy S8+ kreeg 1929 en 6084 punten voor respectievelijk de single-core en multi-core test. Xiaomi laat hiermee weer zien capabel te zijn het tegen de groten in de industrie op te kunnen nemen.

Bron: Geekbench

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters