Xiaomi Mi 6 onthuld: specificaties Galaxy S8 voor helft van de prijs

De Xiaomi mi 6 is vandaag officieel onthuld! De afgelopen weken verschenen er verschillende foto’s en specificaties over het toestel. De smartphone gaat met de toptoestellen van deze tijd concurreren.

Design

Wat opvalt is het uiterlijk van het toestel. Het heeft aan alle vier de kanten een behuizing van 3D-glas. De randen van het toestel zijn gebogen. Het toestel heeft een 5,15-inch display en een vingerafdrukscanner. Het scherm is voorzien van een leesmodus die schadelijke blauwe stralen verminderd. De leesmodus heeft geen effect op de kleuren van het display.

Xiaomi Mi 6

Het toestel zal in het blauw, wit en zwart verkrijgbaar worden. Er zijn ook twee verschillende edities van de Xiaomi Mi 6. Er is een zilveren editie die reflecterende glas heeft en een keramische editie.

Xiaomi Mi 6

Camera

Op de achterkant zit een dubbele camera met optische zoom. Beide camera’s op de achterkant schieten foto’s in 12 megapixel. Het toestel heeft een portretmodus, waarmee er scherptediepte foto’s gemaakt kunnen worden. Hiermee wordt het onderwerp gefocust en het achtergrond vervaagd. De camera kan twee keer optisch inzoomen. Daarnaast heeft het toestel ook een beeldstabilisatie die bij kantelingen of hoekbewegingen het beeld kalibreert.

Xiaomi Mi 6

Specificaties Xiaomi Mi 6

Het toestel draait op de Snapdragon 835-processor die maximaal 2,45 GHz klokt. De processor ondersteunt ook het wifi-systeem. Het toestel zelf heeft een geheel nieuwe wifi-technologie. Deze technologie verhoogd de connectiviteit en snelheid.

Volgens het bedrijf kan de batterij één dag lang meegaan. De smartphone heeft namelijk een baterijcapaciteit van 3350 mAh. Dat is meer dan de toestellen van concurrenten met ongeveer hetzelfde schermgrootte. Het systeem beperkt de applicaties die opstarten, data op het achtergrond wordt stilgezet en er is een batterij besparende modus.

Aan de boven- en onderkant heeft het toestel dubbele stereo speakers. Mi 6 is spatbestendig, openingen van het toestel zijn daarvoor goed afgesloten en beschermd. Daarnaast heeft het toestel geen 3,5 millimeter audio jack, maar een usb-c poort.

Xiaomi Mi 6

De prijzen

Alle varianten van de Mi 6-toestellen hebben 6 GB werkgeheugen. Er kan uit 64 GB of 128 GB werkgeheugen gekozen worden. Het toestel met 64 GB kost 2499 Chinese Yuan dat is omgerekend naar euro’s ongeveer 338 euro. Het toestel met 128 kost 2899 Chinese Yuan dat is omgerekend 393 euro. De keramische editie kost 2999 Chinese Yuan dat is omgerekend ongeveer 406 euro. Daarmee kun je dus de specificaties van de Galaxy S8 binnenhalen, voor minder dan 400 euro!

Bron: event.mi.com

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters