‘Prijzen, codenamen en specificaties Xiaomi Mi 6 varianten gelekt’

De Chinese smartphonefabrikant Xiaomi komt binnenkort met de opvolger van de Xiaomi Mi 5. Na een tegenvallend jaar moet de Xiaomi Mi 6 hij tij weer keren voor het ambitieuze bedrijf. Begin deze week dook het gerucht op dat de Chinese fabrikant met drie varianten komt. Vandaag zijn de vermeende codenamen en de specificaties van de drie varianten gelekt.

Xiaomi Mi 6 Youth

Xiaomi Mi 5
De Xiaomi Mi 5

De Xiaomi Mi 6 Youth wordt de goedkoopste optie. Onder de motorkap zit de MediaTek Helio X30. Normaliter vind je MediaTek chips vooral in spotgoedkope telefoontjes terug, maar de Helio X30 is een redelijk geavanceerd alternatief voor de Qualcomm Snapdragon 835. De op een 10nm procedé geproduceerde chip heeft tien CPU-kernen.  Om precies te zijn: twee 2.8GHz A73 kernen, vier 2.2 GHz A53 kernen, en vier 2 GHz A35 kernen. Dat is de manier waarop MediaTek een balans tussen prestaties en efficiëntie bewerkstelligt. Qualcomm en Samsung gebruiken vaak een kleiner aantal op maat gemaakte kernen. De processor wordt gecombineerd met een PowerVR GPU, waarschijnlijk de GT7200 of de GT7400. Voeg daar 4GB aan werkgeheugen, 64Gb aan opslaggeheugen en een dubbele camera aan toe en je hebt de Xiaomi Mi 6 Youth. Opnieuw echt een budget-vlaggenschip dus, met een zacht prijsje. Naar verluidt gaat de Xiaomi Mi 6 Youth omgerekend $290 kosten.

Xiaomi Mi 6 Standard

Dan komen we aan bij het standaard model, de Xiaomi Mi 6 Standard. Het toestel heeft een Quad-HD OLED scherm. Onder de motorkap zit de Qualcomm Snapdragon 835, in combinatie met 4GB aan werkgeheugen en 128GB aan opslaggeheugen. Verder komt de Standard overeen met de eerdergenoemde specificaties. Het toestel gaat naar verwachting omgerekend $360 kosten. Daarmee wordt het naar verwachting voorlopig de goedkoopste smartphone met de Snapdragon 835.

Xiaomi Mi 6 Premier

Als laatste model hebben we de Xiaomi Mi 6 Premier, de premium variant. Dit toestel heeft volgens de gelekte informatie een gebogen OLED scherm en een keramieken achterkant. Daarnaast heeft het toestel 6GB aan werkgeheugen en 256GB aan opslaggeheugen. Verder komen de specificaties overeen met die van de Xiaomi Mi 6 Standard. Het duurste model gaat naar verwachting omgerekend $434 kosten. Op papier in ieder geval nog steeds een hele redelijke prijs dus. Het blijven echter geruchten, dus we zullen de officiële onthulling moeten afwachten om dergelijke conclusies te trekken. Wellicht zal Xiaomi zijn nieuwe vlaggenschip al volgende maand tijdens MWC 2017 onthullen.

Bron: GizChina

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters