Xiaomi Mi 6X onthuld: topspecs voor lage prijs

Xiaomi heeft zojuist een nieuw toestel onthuld: de Xiaomi Mi 6X. De onthulling vond plaats in China, maar de smartphone komt waarschijnlijk wereldwijd uit als de Xiaomi Mi A2. Oftewel, de opvolger van de Xiaomi Mi A1.

Xiaomi Mi 6X onthuld: topspecs voor lage prijs

De Mi A1 is zo interessant omdat het grootste nadeel van Xiaomi smartphones wordt weggenomen: de software. De Xiaomi Mi A1 draait namelijk op Android One, een extra efficiënte versie van het besturingssysteem die het uiterste uit low-end en mid-range specificaties perst.

En laat dat nou precies zijn waar Xiaomi in uitblinkt: voor verrassend lage prijzen degelijke specificaties bieden. Het bedrijf hoeft geen winst te maken met zijn smartphones, omdat het geld verdient met zijn diensten. Daardoor krijg je in de praktijk vaak dezelfde prestaties, voor de helft van de prijs.

Xiaomi Mi 6x

Maar goed, in Nederland blijft het een lastige optie. Je zult immers terecht moeten bij verkopers op bijvoorbeeld AliExpress, en de software is relatief ontoegankelijk. De Mi A2 lost in ieder geval dat tweede probleem opnieuw op met Android One.

Maar laten we niet op de zaken vooruit lopen, want voorlopig is de Xiaomi Mi 6X enkel voor China bevestigd. Gewoon met Xiaomi’s eigen software. De Mi 6X is de eerste smartphone die voor minder dan 300 dollar de Snapdragon 660 biedt.

Verder zijn de specificaties ook sterk: een 5.99-inch FHD+ scherm, 6GB aan werkgeheugen en 128GB aan uitbreidbaar opslaggeheugen, Bluetooth 5.0 en een 3010 batterij. Het toestel kan ook nog eens met Quick Charge 3.0 razendsnel worden opgeladen.

Xiaomi Mi 6x

De Mi 6X draait op Android 8.1 Oreo, met daar bovenop MIUI 9. Een andere welkome verandering is de toevoeging van USB-C. Aan de achterkant van het budgetmodel zit een dubbele 12MP camera, selfies kunnen genomen worden met een 20MP camera. Inclusief LED-flash.

Xiaomi heeft naar eigen zeggen de cameraprestaties flink verbeterd middels kunstmatige intelligentie. Google heeft bijvoorbeeld geen dubbele camera op zijn Pixels, maar levert middels selfies toch de beste Portrait-foto’s. De Xiaomi Mi 6X krijgt alle slimme foto-functies van de Xiaomi Mi Mix 2S.

Wachten geblazen op Xiaomi Mi A2 met Android One

Het budgetmodel komt uit in vijf kleuren: rood, blauw, zwart, goud, en rosé goud. Er komen drie verschillende varianten: 4GB werkgeheugen en 64GB opslaggeheugen voor 250 dollar, 6GB werkgeheugen en 64GB opslaggeheugen voor 280 dollar en 6GB werkgeheugen en 128GB opslaggeheugen voor 315 dollar.

De Xiaomi Mi 6X is vanaf 27 april te koop in China. Internationaal is het echter vooral afwachten geblazen, voor dit toestel als de Xiaomi Mi A2 uitgebracht wordt, met Android One. Dan heeft de Nokia 7 Plus eindelijk ook degelijke concurrentie. Uiteindelijk wint de consument.

Nokia X6

Nokia X6: eerste HMD Global toestel met notch is een feit lees verder

iPhone X Tesla Caviar

Maak kennis met de iPhone X Tesla van Caviar lees verder

Samsung Galaxy S8 Lite render

Samsung bereidt zich voor op langzame markt met Galaxy S8 Lite lees verder

Samsung Galaxy S10 concept

Samsung komt volgend jaar eindelijk met verrassende feature lees verder

OnePlus 6

OnePlus 6 gelanceerd: sneller, groter en geavanceerder dan ooit lees verder

Galaxy Note 9 concept DBS Designing

Oeps, Samsung Galaxy Note 9 features gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters