Gelekte video toont Xiaomi Mi 8: primeur voor Android

De afgelopen weken dook het gerucht op dat Xiaomi binnenkort zijn achtste verjaardag gaat vieren met een nieuw flagship: de Xiaomi Mi 8. Het blijft niet langer bij geruchten, want de Chinese techgigant heeft op Twitter bevestigd dat het toestel op donderdag 31 mei zal worden onthuld. De Mi 7 wordt dus overgeslagen.

Xiaomi Mi 8 gelekt

De onthulling werd bevestigd middels een teaser met het getal acht en mysterieuze banen. Nu blijkt waar die details naar hinten: een semi-transparante achterkant. Dat blijkt uit een gelekte hands-on video van de Xiaomi Mi 8. De transparante achterkant doet denken aan gadgets uit de jaren negentig. HTC kiest met de HTC U12+, een toestel dat deze week werd onthuld, voor een vergelijkbaar design.

De achterkant doet verder vooral denken aan de iPhone X, door de positionering van de camera. Die is namelijk verticaal, en linksboven. Dat zal voor fans echter geen verrassing vormen, want het recente aanbod van Xiaomi lijkt meer op iPhones dan ooit. Aan de voorkant zien we ook een bekend element: een notch.

Apple’s beslissing om een notch te implementeren was eind vorig jaar zeer controversieel. Sindsdien is praktisch elke Android fabrikant gevolgd. Sterker nog, naar verluidt is het nu lastig om überhaupt high-end schermpanelen zonder notch te vergaren. Enkel HTC en Samsung zijn grote uitzonderingen in de high-end markt.

Eerste Android smartphone met 3D-gezichtsherkenning

Maar goed, Xiaomi heeft naar verluidt een goed excuus. Waar veel Android-fabrikanten tot nu toe enkel de notch vanwege het design hebben gekopieerd, heeft Xiaomi naar verwachting als eerste een Android-equivalent van TrueDepth. Dat is Apple’s 3D-sensor die ervoor zorgt dat de iPhone X jouw gezicht in kaart kan brengen. Een stuk veiliger dus dan de oplossing die OnePlus bijvoorbeeld gebruikt, met zijn selfiecamera.

Xiaomi Mi 8

Aan de andere kant is OnePlus’ Face Unlock daardoor wel weer een stuk sneller dan Apple’s Face ID. Uiteindelijk wil je echter veiligheid én snelheid, al was het maar om de consument te beschermen. Insiders beweerden begin dit jaar dat het nog minstens een jaar zou duren voor de concurrentie een antwoord heeft op Apple’s speciale 3D-sensoren.

Het lijkt er nu dus sterk op dat Xiaomi als koploper dat voor elkaar heeft gekregen. Daarmee is het logischer dat het bedrijf voor een notch gaat, al blijft het een kwestie van smaak of het er mooi of niet uitziet. Verder is het lastig om details in de gelekte video te onderscheiden. De schermranden lijken zeer dun, behalve aan de onderkant.

Daar is het lastig om Apple te evenaren, omdat het bijzonder prijzig blijkt om de drivers van het schermpaneel weg te werken. Apple gebruikt speciale duurdere OLED-panelen die onderaan wegbuigen, waardoor er geen dikke schermrand nodig is. Ach, over precies een week weten we wat Xiaomi precies van plan is met de Mi 8. Al met al lijkt het een veelbelovend toestel te gaan worden!

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters