Xiaomi Mi A2 komt eraan: eerste details gelekt

Wanneer een toestel voorbij komt op de website van het Chinese certificeringsorgaan TENAA, weet je dat het toestel binnenkort eraan komt. We hebben goed nieuws voor Xiaomi liefhebbers. Onlangs verscheen de Xiaomi Mi A2 bij TENAA en zijn er ook meteen een paar specificaties van de smartphone prijsgegeven.

Mi 6X zonder MIUI = Mi A2

Eind vorig jaar lanceerde Xiaomi de Mi 5X opnieuw, maar dan zonder de eigen MIUI interface bovenop het Android besturingssysteem. Deze vernieuwde 5X met stock Android kreeg de naam Mi A1 en nam zijn plek in tussen de rest van de mid-range toestellen. Het experiment was geslaagd en dit jaar verwachten we dat Xiaomi weer hetzelfde zal doen met als resultaat de Mi A2.

Xiaomi Mi A2

Smallere randen en kleinere batterij

Het toestel op TENAA staat vermeld onder het modelnummer M1804D2SE en hoewel het niet 100 procent zeker is, gaan we ervan uit dat dit de Xiaomi Mi A2 moet zijn.  De smartphone komt met een 5,99 inch display met een beeldverhouding van 18:9. De randen rondom het display lijken een stuk smaller te zijn geworden dan bij de Mi A1.

Aan de achterkant is een dubbele camera te zien, samen met een vingerafdrukscanner. Het toestel komt verder met een 2.910mAh batterij, welke verrassend genoeg een kleinere capaciteit heeft dan de 3.080mAh batterij van de Mi A1.

Verder is er nog niet zoveel bekend over het toestel. Wanneer we de telefoon kunnen verwachten en hoeveel hij zal kosten blijft nog even afwachten. De Xiaomi Mi A1 is op het moment te koop voor rond de 160 euro. Het nieuwe toestel zal waarschijnlijk rond die prijs liggen of misschien iets duurder worden (dat schijnt de trend te zijn).

Via: Androidcentral

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters