Gelekte foto’s tonen Xiaomi Mi Max en Mi Band 2

Gelekte foto’s tonen de onaangekondigde Mi Max en de Mi Band 2, die naar verwachting op 10 mei door Xiaomi zullen worden aangekondigd.

Xiaomi

Eerder deze maand plaatste het Chinese Xiaomi een teaser online voor de Xiaomi Mi Max, een grote phablet met een 6.4-inch scherm. Al een tijdje doen er geruchten de ronde dat Xiaomi bezig is met een nieuwe smartphone lijn, en de Mi Max zou daar het eerste toestel van zijn. Naast de Mi Max zal Xiaomi deze maand ook naar verwachting de Mi Band 2 aankondigen, de opvolger van de goedkope fitness tracker van het Chinese bedrijf.

Xiaomi maakte de afgelopen jaren een enorme groei door en de vele verschillende gadgets van het bedrijf doen het ook steeds beter in het westen. Je kunt de smartphones van het bedrijf nog niet rechtstreeks in Europa kopen, maar de hoge kwaliteit en lage prijzen zorgen er toch voor dat ook veel Nederlanders via derde partijen de toestellen van het Chinese bedrijf bestellen.

Mi Max

Vandaag doken nieuwe foto’s van de Mi Max en de Mi Band 2 op, te zien op Weibo, een Chinees sociaal netwerk. Het valt gelijk op dat de Xiaomi Mi Max op de Mi Note en de Mi Note Pro lijkt, vooral door de dunne randen rondom het scherm. Qua specificaties weten we dankzij een benchmarktest dat het toestel waarschijnlijk een Snapdragon processor zal hebben, ondanks de geruchten dat de Mi Max het eerste toestel zal zijn met Xiaomi’s zelf ontwikkelde chipsets.

Xiaomi Mi Max

Xiaomi brengt vaak verschillende varianten met verschillende chipsets uit van hetzelfde toestel, dus de kans is groot dat de geruchten alsnog blijken te kloppen. Ook heeft de Mi Max 3GB aan werkgeheugen, 32GB aan intern geheugen en natuurlijk het grote 6.4-inch scherm. Aan de achterkant van het toestel vind je een 16MP camera, en aan de voorkant zit een 5MP camera. Niet echt de specificaties van een high-end vlaggenschip, maar waarschijnlijk wel een betaalbare optie voor consumenten die een phablet willen.

Mi Band 2

De Mi Band 2 is ook in zijn volle glorie te zien, inclusief het verwisselbare bandje. De twee generatie heeft een scherm in plaats van de bekende LED lampjes van de originele Mi Band, waardoor je in een oogopslag meer informatie kunt zien. Je kunt fitness statistieken en notificaties rechtstreeks via het bandje ontvangen, of natuurlijk via de bijbehorende Mi Fit app. De Mi Band 2 zal eigenaars van een Fitbit of een Jawbone niet direct om ver blazen qua functionaliteit en specificaties, maar de prijs blijft bijzonder laag: $16.

Xiaomi Mi Band 2

Beide apparaten zullen op 10 mei worden aangekondigd, waarna de Mi Band 2 waarschijnlijk gelijk wereldwijd rechtstreeks via Xiaomi verkocht zal worden. Helaas wordt de Mi Max enkel officieel in Azië verkocht, maar gelukkig zijn er talloze betrouwbare derde partijen waar je alsnog terecht kunt voor de nieuwe phablet.

Bron: Mobi Picker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

iPhone X batterij

Tegenvallende iPhone X verkopen leveren Samsung problemen op lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

We hebben slecht nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters